Se ha omitido la presentación del registro por ser demasiado largo. Si lo desea, puede descargárselo en el enlace anterior.
Se ha omitido la presentación del registro por ser demasiado largo. Si lo desea, puede descargárselo en el enlace anterior.
Se ha omitido la presentación del registro por ser demasiado largo. Si lo desea, puede descargárselo en el enlace anterior.
Se ha omitido la presentación del registro por ser demasiado largo. Si lo desea, puede descargárselo en el enlace anterior.
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<record schemaLocation="http://www.loc.gov/MARC21/slim http://www.loc.gov/standards/marcxml/schema/MARC21slim.xsd">
<leader>nam a 5i 4500</leader>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Producció porcina</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Producció ecològica</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Carn</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Producción porcina</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Producción ecológica</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Carne</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Swine production</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Organic husbandry</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Meat</subfield>
</datafield>
<datafield ind1="1" ind2="0" tag="245">
<subfield code="a">Actitud dels consumidors, alternatives d'alimentació i efecte del tipus genètic sobre la qualitat de la canal i de la carn en el porc ecològic</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2="1" tag="264">
<subfield code="a">[Lleida] :</subfield>
<subfield code="b">Universitat de Lleida,</subfield>
<subfield code="c">2019</subfield>
</datafield>
<datafield ind1="4" ind2="0" tag="856">
<subfield code="z">Accés lliure</subfield>
<subfield code="u">http://hdl.handle.net/10803/667959</subfield>
</datafield>
<controlfield tag="007">cr |||||||||||</controlfield>
<controlfield tag="008">AAMMDDs2019 sp ||||fsm||||0|| 0 cat|c</controlfield>
<datafield ind1="1" ind2=" " tag="100">
<subfield code="a">Argemí i Armengol, Immaculada,</subfield>
<subfield code="e">autor</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="300">
<subfield code="a">1 recurs en línia (150 pàgines)</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="502">
<subfield code="g">Tesi</subfield>
<subfield code="b">Doctorat</subfield>
<subfield code="c">Universitat de Lleida. Departament de Producció Animal</subfield>
<subfield code="d">2019</subfield>
</datafield>
<datafield ind1="2" ind2=" " tag="710">
<subfield code="a">Universitat de Lleida. Departament de Producció Animal</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2="4" tag="655">
<subfield code="a">Tesis i dissertacions electròniques</subfield>
</datafield>
<datafield ind1="1" ind2=" " tag="700">
<subfield code="a">Álvarez Rodríguez, Javier,</subfield>
<subfield code="e">supervisor acadèmic</subfield>
</datafield>
<datafield ind1="1" ind2=" " tag="700">
<subfield code="a">Villalba Mata, Daniel,</subfield>
<subfield code="e">supervisor acadèmic</subfield>
</datafield>
<datafield ind1="0" ind2=" " tag="730">
<subfield code="a">TDX</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="520">
<subfield code="a">La producció porcina ecològica està guanyant un interès creixent a Europa (aproximadament amb un milió de caps), tot i ésser el percentatge més baix en comparació a altres produccions ramaderes ecològiques, derivat, en part, per la insuficient disponibilitat de matèries primeres ecològiques locals, l'elevada inversió a les granges i el sobre-cost que ha de pagar el consumidor. El desenvolupament a l’alça de la porcicultura ecològica a Europa es deriva de la preocupació dels consumidors per les conseqüències de l'agricultura industrial, els escàndols alimentaris, el benestar animal i l’impacte ambiental de la producció porcina intensiva. Tanmateix, existeix una manca d’informació sobre el valor nutritiu del ingredients de la dieta i les estratègies d’alimentació per porcí ecològic, així com del factors de variació de la qualitat de les seves canals i dels seus indicadors de salut i benestar en aquest model productiu. Així mateix, la producció de porcí ecològic es pot dur a terme amb diferents tipus genètics (rústics vs. comercials) i el rendiment de magre de la canal pot variar, tot i que, la contribució de cada efecte a les característiques de qualitat de la carn (àcids grassos i compostos volàtils) no estan ben establertes. Amb aquests antecedents, els objectius d’aquesta tesi eren: i) avaluar l’impacte de l’habilitat culinària del consumidor sobre el factors que alteren la voluntat de compra de carn de porc de qualitat diferenciada, en consumidors de dos països ii) estudiar la viabilitat tècnica i econòmica en la formulació de racions 100% ecològiques, utilitzant matèries primeres locals iii) analitzar l’efecte del sistema de producció (convencional vs. ecològic) en diferents variables de canal de porc (pes, espessor de grassa, contingut magre i ingressos) i la prevalença de decomisos a l'escorxador iv) avaluar l’impacte del tipus genètic i percentatge de magre, sobre el creixement diari, la qualitat de la canal i la carn de porc (aspectes tecnològics com el color i la duresa, i aspectes químics com la composició en àcids grassos i compostos volàtils) en producció ecològica. En el primer capítol, una mostra de 974 consumidors de carn van respondre a una enquesta en línia sobre qüestions relacionades amb els seus hàbits de compra, fidelitat en el producte i atributs intrínsecs i extrínsecs o de confiança, i també s'expressava la voluntat de compra per a diferents escenaris d’aparença i origen del llom de porc. De mitjana, l’extra cost assumible per un llom de porc gras va ser del 11,8%, per porc criat a l’exterior el 20,0% i per un porc en producció ecològica el 24,3%. A Espanya i Portugal la voluntat de compra de carn de porc amb un preu superior és més associada amb la preocupació per temes de salut (preocupació sobre residus de medicaments i hormones) que amb aspectes de l’estil de vida com les habilitats culinàries dels consumidors. En el segon capítol, es va seleccionar una mostra representativa de matèries primeres ecològiques de fàbriques de pinsos i productors de Catalunya: cereals (n=22), subproductes de cereals (n=4) i concentrat de proteïnes vegetals (n=25). A partir d’aquestes matèries primeres, les dietes de porcí es van realitzar per les diferents fases fisiològiques, ajustades a les necessitats nutricionals, sense soja i utilitzant fonts proteiques mediterrànies, en base les recomanacions espanyoles (FEDNA) i franceses (ITAB). En l'avaluació dels impactes ambientals de les dietes, mitjançant la base de dades ECOALIM i a través d’un anàlisi del cicle de vida, va ser major l’impacte de les dietes de garrins i menor la de les truges gestants, i més gran quan es formulava segons FEDNA, respecte a ITAB. En la valoració econòmica de les dietes (compra o autoproducció), seria més rendible un model de negoci que integrés l'agricultura i la ramaderia. En el tercer capítol, es van examinar 6.540 canals a l'escorxador d'Avinyó, procedents de la producció convencional (n=4.707) i ecològica (n=1.833), per avaluar la classificació de la canal (VCS 2000) i lesions a la pell amb escala fotogràfica (MLC, 1985). La producció ecològica va incrementar el gruix de la grassa lumbar i va reduir el contingut de magre a l'estiu respecte a la tardor. A l’estiu, l’espessor de grassa subcutània (lumbar i dorsal) va ser superior, mentre que el percentatge de magre era més baix en mascles castrats que en femelles. Les lesions de la pell tendien a ser menors, però els decomisos de fetge eren superiors en producció ecològica que en convencional. En el quart capítol, 48 porcs procedents de dos tipus genètics diferents de 12 truges (26 porcs PietrainxLandracexLarge-White i 22 porcs DurocxGascóxDuroc), 32 canals (3 porcs/ventrada) i 24 lloms (2 porcs/ventrada) van ser mostrejats. Es van analitzar els efectes del tipus genètic i del contingut de magre sobre el creixement diari, la qualitat de la canal i la carn de porc (qualitat tecnològica, perfil d'àcids grassos i compostos volàtils), quan eren sacrificats a diferents pesos (105 kg i 90 kg, respectivament) per aconseguir un engreixament similar de la canal. Després del sacrifici, les canals es van classificar segons els seu contingut de magre (<60% o ≥ 60% de magre). Els porcs de genètica 75%Duroc van mostrar un menor ritme de creixement, pes de la canal i rendiment, en comparació a la genètica 50%Pietrain. El llom de porc de genètica Duroc presentava menys intensitat de color vermell (a*) i la carn era més dura que els seus homòlegs de Pietrain. El contingut de magre no es va associar a diferències prèvies en el creixement o el rendiment de la canal o característiques tecnològiques de la carn. El tipus genètic no va afectar al perfil d’àcids grassos de la carn. Per contra, les canals magres (≥60% magre) tenien un menor contingut de C12:0 i C20:3 n-3, menor contingut d’àcids grassos saturats (AGS) i un major ratio d’àcids grassos monoinsaturats (AGMI)/AGS que les canals més grasses (<60%). El contingut d’alcohols de cadena curta era menor en la carn cuinada de genètica Pietrain i canals magres que en la genètica Duroc i canals grasses. Es va detectar una major presència del compost volàtil hexà, 2,4,4-trimetil (hidrocarbur alifàtic), però menor de sulfur de carboni (compost de sofre) a les canals més magres, en comparació amb les més grasses. La genètica Duroc es va associar exclusivament amb una proporció més alta de ciclopropà pentil (hidrocarbur aromàtic) i més baixa de metanotiol (compost de sofre). La majoria dels compostos volàtils detectats en el present estudi provenien de l’oxidació lipídica.</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="998">
<subfield code="a">l</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="040">
<subfield code="a">ES-BaCBU</subfield>
<subfield code="b">cat</subfield>
<subfield code="e">rda</subfield>
<subfield code="c">ES-BaCBU</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="336">
<subfield code="a">text</subfield>
<subfield code="b">txt</subfield>
<subfield code="2">rdacontent</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="337">
<subfield code="a">informàtic</subfield>
<subfield code="b">c</subfield>
<subfield code="2">rdamedia</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="338">
<subfield code="a">recurs en línia</subfield>
<subfield code="b">cr</subfield>
<subfield code="2">rdacarrier</subfield>
</datafield>
</record>
Se ha omitido la presentación del registro por ser demasiado largo. Si lo desea, puede descargárselo en el enlace anterior.
Se ha omitido la presentación del registro por ser demasiado largo. Si lo desea, puede descargárselo en el enlace anterior.
Se ha omitido la presentación del registro por ser demasiado largo. Si lo desea, puede descargárselo en el enlace anterior.
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<atom:entry schemaLocation="http://www.w3.org/2005/Atom http://www.kbcafe.com/rss/atom.xsd.xml">
<atom:id>http://hdl.handle.net/10803/667959/ore.xml</atom:id>
<atom:published>2020-03-21T02:00:11Z</atom:published>
<atom:updated>2019-11-25T08:46:46Z</atom:updated>
<atom:source>
<atom:generator>TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)</atom:generator>
</atom:source>
<atom:title>Actitud dels consumidors, alternatives d'alimentació i efecte del tipus genètic sobre la qualitat de la canal i de la carn en el porc ecològic</atom:title>
<atom:author>
<atom:name>Argemí i Armengol, Immaculada</atom:name>
</atom:author>
<oreatom:triples>
<rdf:Description about="http://hdl.handle.net/10803/667959/ore.xml#atom">
<dcterms:modified>2019-11-25T08:46:46Z</dcterms:modified>
</rdf:Description>
<rdf:Description about="https://www.tdx.cat/bitstream/10803/667959/6/Tiaa1de1.pdf.txt">
<dcterms:description>TEXT</dcterms:description>
</rdf:Description>
<rdf:Description about="https://www.tdx.cat/bitstream/10803/667959/5/Tiaa1de1.pdf">
<dcterms:description>ORIGINAL</dcterms:description>
</rdf:Description>
<rdf:Description about="https://www.tdx.cat/bitstream/10803/667959/2/license_url">
<dcterms:description>CC-LICENSE</dcterms:description>
</rdf:Description>
<rdf:Description about="https://www.tdx.cat/bitstream/10803/667959/3/license_text">
<dcterms:description>CC-LICENSE</dcterms:description>
</rdf:Description>
<rdf:Description about="https://www.tdx.cat/bitstream/10803/667959/4/license_rdf">
<dcterms:description>CC-LICENSE</dcterms:description>
</rdf:Description>
<rdf:Description about="https://www.tdx.cat/bitstream/10803/667959/7/Tiaa1de1.pdf.xml">
<dcterms:description>MEDIA_DOCUMENT</dcterms:description>
</rdf:Description>
</oreatom:triples>
</atom:entry>
Se ha omitido la presentación del registro por ser demasiado largo. Si lo desea, puede descargárselo en el enlace anterior.
Se ha omitido la presentación del registro por ser demasiado largo. Si lo desea, puede descargárselo en el enlace anterior.
Se ha omitido la presentación del registro por ser demasiado largo. Si lo desea, puede descargárselo en el enlace anterior.
Se ha omitido la presentación del registro por ser demasiado largo. Si lo desea, puede descargárselo en el enlace anterior.