<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<oai_dc:dc schemaLocation="http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc.xsd">
<dc:title>Assessment of the environmental parameters associated with the production and release of geosmin in a Mediterranean river</dc:title>
<dc:creator>Espinosa Angona, Carmen</dc:creator>
<dc:contributor>false</dc:contributor>
<dc:contributor>Llenas, Laia</dc:contributor>
<dc:contributor>Ordeix i Rigo, Marc</dc:contributor>
<dc:contributor>Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Departament de Biociències</dc:contributor>
<dc:subject>Biofilms</dc:subject>
<dc:subject>Cianobacteris</dc:subject>
<dc:subject>Cabal (Hidrologia)</dc:subject>
<dc:subject>Microcosmos i macrocosmos</dc:subject>
<dc:subject>Xarxes neuronals artificials</dc:subject>
<dc:subject>Nutrients</dc:subject>
<dc:subject>Cyanobacteria</dc:subject>
<dc:subject>Microcosm and macrocosm</dc:subject>
<dc:subject>Management</dc:subject>
<dc:subject>Ecologia aquàtica</dc:subject>
<dc:subject>628</dc:subject>
<dc:description>Programa de Doctorat: Ciències Experimentals i Tecnologies</dc:description>
<dc:description>En los últimos años, se ha producido un incremento en el desarrollo de floraciones algales. Estas, pueden ira asociadas a la aparición de metabolitos que generan mal sabor y olor al agua, como la geosmina. La presencia de este compuesto supone un problema para los gestores de las cuencas, ya que influye en la palatabilidad del agua y en la confianza de los consumidores en las empresas potabilizadoras. En esta tesis, se ha llevado a cabo el estudio de los parámetros fisicoquímicos y biológicos asociados con la aparición de geosmina en un río mediterráneo, y la aplicación de los resultados obtenidos en el desarrollo de un modelo predictivo de geosmina. Se ha podido concluir que, la concentración de nutrientes, la relación N:P, el caudal y la luz son factores desencadenantes de episodios de geosmina, y que es necesaria una monitorización continua de los mismos para poder predecir su aparición.</dc:description>
<dc:description>En els últims anys, s'ha produït un increment en el desenvolupament de floracions algals. Aquestes, poden ira associades a l'aparició de metabòlits que generen mal gust i olor a l'aigua, com la geosmina. La presència d'aquest compost suposa un problema per als gestors de les conques, ja que influeix en la palatabilitat de l'aigua i en la confiança dels consumidors en les empreses potabilitzadores. En aquesta tesi, s'ha dut a terme l'estudi dels paràmetres fisicoquímics i biològics associats amb l’aparició de geosmina en un riu mediterrani, i l'aplicació dels resultats obtinguts, en el desenvolupament d'un model predictiu de geosmina. S'ha pogut concloure que, la concentració de nutrients, la relació N:P, el cabal i la llum són factors desencadenants d'episodis de geosmina, i que és necessària una monitorització contínua dels mateixos per poder predir la seva aparició.</dc:description>
<dc:description>In recent years, there has been an increase in algal bloom’s development. These may be associated with the appearance of metabolites that generate bad taste and odor to water, such as geosmin. The presence of this compound is a problem for the managers of the basins, since it influences the palatability of the water and the confidence of the consumers in the drinking water treatment companies. In this thesis, the study of the physicochemical and biological parameters associated with the appearance of geosmin in a Mediterranean river has been carried out, and the application of the results obtained, in the development of a predictive model of geosmin. It has been possible to conclude that the concentration of nutrients, the N:P ratio, the water flow and the light are triggering factors of geosmin episodes, and that continuous monitoring of them is necessary to be able to predict their appearance.</dc:description>
<dc:date>2020-11-03T09:50:37Z</dc:date>
<dc:date>2021-07-17T02:00:11Z</dc:date>
<dc:date>2020-07-17</dc:date>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/doctoralThesis</dc:type>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/publishedVersion</dc:type>
<dc:identifier>http://hdl.handle.net/10803/669902</dc:identifier>
<dc:language>eng</dc:language>
<dc:rights>L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/</dc:rights>
<dc:rights>info:eu-repo/semantics/openAccess</dc:rights>
<dc:format>214 p.</dc:format>
<dc:format>application/pdf</dc:format>
<dc:format>application/pdf</dc:format>
<dc:publisher>Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya</dc:publisher>
<dc:source>TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)</dc:source>
</oai_dc:dc>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<dim:dim schemaLocation="http://www.dspace.org/xmlns/dspace/dim http://www.dspace.org/schema/dim.xsd">
<dim:field element="contributor" mdschema="dc">Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Departament de Biociències</dim:field>
<dim:field element="contributor" mdschema="dc" qualifier="author">Espinosa Angona, Carmen</dim:field>
<dim:field element="contributor" lang="en_US" mdschema="dc" qualifier="authoremailshow">false</dim:field>
<dim:field element="contributor" mdschema="dc" qualifier="director">Llenas, Laia</dim:field>
<dim:field element="contributor" mdschema="dc" qualifier="codirector">Ordeix i Rigo, Marc</dim:field>
<dim:field element="date" mdschema="dc" qualifier="accessioned">2020-11-03T09:50:37Z</dim:field>
<dim:field element="date" mdschema="dc" qualifier="available">2021-07-17T02:00:11Z</dim:field>
<dim:field element="date" mdschema="dc" qualifier="issued">2020-07-17</dim:field>
<dim:field element="identifier" mdschema="dc" qualifier="uri">http://hdl.handle.net/10803/669902</dim:field>
<dim:field element="description" lang="en_US" mdschema="dc">Programa de Doctorat: Ciències Experimentals i Tecnologies</dim:field>
<dim:field element="description" lang="en_US" mdschema="dc" qualifier="abstract">En los últimos años, se ha producido un incremento en el desarrollo de floraciones algales. Estas, pueden ira asociadas a la aparición de metabolitos que generan mal sabor y olor al agua, como la geosmina. La presencia de este compuesto supone un problema para los gestores de las cuencas, ya que influye en la palatabilidad del agua y en la confianza de los consumidores en las empresas potabilizadoras. En esta tesis, se ha llevado a cabo el estudio de los parámetros fisicoquímicos y biológicos asociados con la aparición de geosmina en un río mediterráneo, y la aplicación de los resultados obtenidos en el desarrollo de un modelo predictivo de geosmina. Se ha podido concluir que, la concentración de nutrientes, la relación N:P, el caudal y la luz son factores desencadenantes de episodios de geosmina, y que es necesaria una monitorización continua de los mismos para poder predecir su aparición.</dim:field>
<dim:field element="description" lang="en_US" mdschema="dc" qualifier="abstract">En els últims anys, s'ha produït un increment en el desenvolupament de floracions algals. Aquestes, poden ira associades a l'aparició de metabòlits que generen mal gust i olor a l'aigua, com la geosmina. La presència d'aquest compost suposa un problema per als gestors de les conques, ja que influeix en la palatabilitat de l'aigua i en la confiança dels consumidors en les empreses potabilitzadores. En aquesta tesi, s'ha dut a terme l'estudi dels paràmetres fisicoquímics i biològics associats amb l’aparició de geosmina en un riu mediterrani, i l'aplicació dels resultats obtinguts, en el desenvolupament d'un model predictiu de geosmina. S'ha pogut concloure que, la concentració de nutrients, la relació N:P, el cabal i la llum són factors desencadenants d'episodis de geosmina, i que és necessària una monitorització contínua dels mateixos per poder predir la seva aparició.</dim:field>
<dim:field element="description" lang="en_US" mdschema="dc" qualifier="abstract">In recent years, there has been an increase in algal bloom’s development. These may be associated with the appearance of metabolites that generate bad taste and odor to water, such as geosmin. The presence of this compound is a problem for the managers of the basins, since it influences the palatability of the water and the confidence of the consumers in the drinking water treatment companies. In this thesis, the study of the physicochemical and biological parameters associated with the appearance of geosmin in a Mediterranean river has been carried out, and the application of the results obtained, in the development of a predictive model of geosmin. It has been possible to conclude that the concentration of nutrients, the N:P ratio, the water flow and the light are triggering factors of geosmin episodes, and that continuous monitoring of them is necessary to be able to predict their appearance.</dim:field>
<dim:field element="format" lang="en_US" mdschema="dc" qualifier="extent">214 p.</dim:field>
<dim:field element="format" mdschema="dc" qualifier="mimetype">application/pdf</dim:field>
<dim:field element="language" lang="en_US" mdschema="dc" qualifier="iso">eng</dim:field>
<dim:field element="publisher" mdschema="dc">Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya</dim:field>
<dim:field element="rights" mdschema="dc" qualifier="license">L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/</dim:field>
<dim:field element="rights" mdschema="dc" qualifier="accessLevel">info:eu-repo/semantics/openAccess</dim:field>
<dim:field element="source" mdschema="dc">TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)</dim:field>
<dim:field element="subject" lang="en_US" mdschema="dc">Biofilms</dim:field>
<dim:field element="subject" lang="en_US" mdschema="dc">Cianobacteris</dim:field>
<dim:field element="subject" lang="en_US" mdschema="dc">Cabal (Hidrologia)</dim:field>
<dim:field element="subject" lang="en_US" mdschema="dc">Microcosmos i macrocosmos</dim:field>
<dim:field element="subject" lang="en_US" mdschema="dc">Xarxes neuronals artificials</dim:field>
<dim:field element="subject" lang="en_US" mdschema="dc">Nutrients</dim:field>
<dim:field element="subject" lang="en_US" mdschema="dc">Cyanobacteria</dim:field>
<dim:field element="subject" lang="en_US" mdschema="dc">Microcosm and macrocosm</dim:field>
<dim:field element="subject" lang="en_US" mdschema="dc">Management</dim:field>
<dim:field element="subject" lang="en_US" mdschema="dc" qualifier="other">Ecologia aquàtica</dim:field>
<dim:field element="subject" lang="en_US" mdschema="dc" qualifier="udc">628</dim:field>
<dim:field element="title" lang="en_US" mdschema="dc">Assessment of the environmental parameters associated with the production and release of geosmin in a Mediterranean river</dim:field>
<dim:field element="type" mdschema="dc">info:eu-repo/semantics/doctoralThesis</dim:field>
<dim:field element="type" mdschema="dc">info:eu-repo/semantics/publishedVersion</dim:field>
<dim:field element="embargo" lang="en_US" mdschema="dc" qualifier="terms">12 mesos</dim:field>
</dim:dim>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<thesis schemaLocation="http://www.ndltd.org/standards/metadata/etdms/1.0/ http://www.ndltd.org/standards/metadata/etdms/1.0/etdms.xsd">
<title>Assessment of the environmental parameters associated with the production and release of geosmin in a Mediterranean river</title>
<creator>Espinosa Angona, Carmen</creator>
<contributor>false</contributor>
<contributor>Llenas, Laia</contributor>
<contributor>Ordeix i Rigo, Marc</contributor>
<subject>Biofilms</subject>
<subject>Cianobacteris</subject>
<subject>Cabal (Hidrologia)</subject>
<subject>Microcosmos i macrocosmos</subject>
<subject>Xarxes neuronals artificials</subject>
<subject>Nutrients</subject>
<subject>Cyanobacteria</subject>
<subject>Microcosm and macrocosm</subject>
<subject>Management</subject>
<description>Programa de Doctorat: Ciències Experimentals i Tecnologies</description>
<description>En los últimos años, se ha producido un incremento en el desarrollo de floraciones algales. Estas, pueden ira asociadas a la aparición de metabolitos que generan mal sabor y olor al agua, como la geosmina. La presencia de este compuesto supone un problema para los gestores de las cuencas, ya que influye en la palatabilidad del agua y en la confianza de los consumidores en las empresas potabilizadoras. En esta tesis, se ha llevado a cabo el estudio de los parámetros fisicoquímicos y biológicos asociados con la aparición de geosmina en un río mediterráneo, y la aplicación de los resultados obtenidos en el desarrollo de un modelo predictivo de geosmina. Se ha podido concluir que, la concentración de nutrientes, la relación N:P, el caudal y la luz son factores desencadenantes de episodios de geosmina, y que es necesaria una monitorización continua de los mismos para poder predecir su aparición.</description>
<description>En els últims anys, s'ha produït un increment en el desenvolupament de floracions algals. Aquestes, poden ira associades a l'aparició de metabòlits que generen mal gust i olor a l'aigua, com la geosmina. La presència d'aquest compost suposa un problema per als gestors de les conques, ja que influeix en la palatabilitat de l'aigua i en la confiança dels consumidors en les empreses potabilitzadores. En aquesta tesi, s'ha dut a terme l'estudi dels paràmetres fisicoquímics i biològics associats amb l’aparició de geosmina en un riu mediterrani, i l'aplicació dels resultats obtinguts, en el desenvolupament d'un model predictiu de geosmina. S'ha pogut concloure que, la concentració de nutrients, la relació N:P, el cabal i la llum són factors desencadenants d'episodis de geosmina, i que és necessària una monitorització contínua dels mateixos per poder predir la seva aparició.</description>
<description>In recent years, there has been an increase in algal bloom’s development. These may be associated with the appearance of metabolites that generate bad taste and odor to water, such as geosmin. The presence of this compound is a problem for the managers of the basins, since it influences the palatability of the water and the confidence of the consumers in the drinking water treatment companies. In this thesis, the study of the physicochemical and biological parameters associated with the appearance of geosmin in a Mediterranean river has been carried out, and the application of the results obtained, in the development of a predictive model of geosmin. It has been possible to conclude that the concentration of nutrients, the N:P ratio, the water flow and the light are triggering factors of geosmin episodes, and that continuous monitoring of them is necessary to be able to predict their appearance.</description>
<date>2020-11-03</date>
<date>2021-07-17</date>
<date>2020-07-17</date>
<type>info:eu-repo/semantics/doctoralThesis</type>
<type>info:eu-repo/semantics/publishedVersion</type>
<identifier>http://hdl.handle.net/10803/669902</identifier>
<language>eng</language>
<rights>L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/</rights>
<rights>info:eu-repo/semantics/openAccess</rights>
<publisher>Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya</publisher>
<source>TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)</source>
</thesis>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<record schemaLocation="http://www.loc.gov/MARC21/slim http://www.loc.gov/standards/marcxml/schema/MARC21slim.xsd">
<leader>00925njm 22002777a 4500</leader>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="042">
<subfield code="a">dc</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="720">
<subfield code="a">Espinosa Angona, Carmen</subfield>
<subfield code="e">author</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="260">
<subfield code="c">2020-07-17</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="520">
<subfield code="a">En los últimos años, se ha producido un incremento en el desarrollo de floraciones algales. Estas, pueden ira asociadas a la aparición de metabolitos que generan mal sabor y olor al agua, como la geosmina. La presencia de este compuesto supone un problema para los gestores de las cuencas, ya que influye en la palatabilidad del agua y en la confianza de los consumidores en las empresas potabilizadoras. En esta tesis, se ha llevado a cabo el estudio de los parámetros fisicoquímicos y biológicos asociados con la aparición de geosmina en un río mediterráneo, y la aplicación de los resultados obtenidos en el desarrollo de un modelo predictivo de geosmina. Se ha podido concluir que, la concentración de nutrientes, la relación N:P, el caudal y la luz son factores desencadenantes de episodios de geosmina, y que es necesaria una monitorización continua de los mismos para poder predecir su aparición.</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="520">
<subfield code="a">En els últims anys, s'ha produït un increment en el desenvolupament de floracions algals. Aquestes, poden ira associades a l'aparició de metabòlits que generen mal gust i olor a l'aigua, com la geosmina. La presència d'aquest compost suposa un problema per als gestors de les conques, ja que influeix en la palatabilitat de l'aigua i en la confiança dels consumidors en les empreses potabilitzadores. En aquesta tesi, s'ha dut a terme l'estudi dels paràmetres fisicoquímics i biològics associats amb l’aparició de geosmina en un riu mediterrani, i l'aplicació dels resultats obtinguts, en el desenvolupament d'un model predictiu de geosmina. S'ha pogut concloure que, la concentració de nutrients, la relació N:P, el cabal i la llum són factors desencadenants d'episodis de geosmina, i que és necessària una monitorització contínua dels mateixos per poder predir la seva aparició.</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="520">
<subfield code="a">In recent years, there has been an increase in algal bloom’s development. These may be associated with the appearance of metabolites that generate bad taste and odor to water, such as geosmin. The presence of this compound is a problem for the managers of the basins, since it influences the palatability of the water and the confidence of the consumers in the drinking water treatment companies. In this thesis, the study of the physicochemical and biological parameters associated with the appearance of geosmin in a Mediterranean river has been carried out, and the application of the results obtained, in the development of a predictive model of geosmin. It has been possible to conclude that the concentration of nutrients, the N:P ratio, the water flow and the light are triggering factors of geosmin episodes, and that continuous monitoring of them is necessary to be able to predict their appearance.</subfield>
</datafield>
<datafield ind1="8" ind2=" " tag="024">
<subfield code="a">http://hdl.handle.net/10803/669902</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Biofilms</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Cianobacteris</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Cabal (Hidrologia)</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Microcosmos i macrocosmos</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Xarxes neuronals artificials</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Nutrients</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Cyanobacteria</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Microcosm and macrocosm</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Management</subfield>
</datafield>
<datafield ind1="0" ind2="0" tag="245">
<subfield code="a">Assessment of the environmental parameters associated with the production and release of geosmin in a Mediterranean river</subfield>
</datafield>
</record>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<record schemaLocation="http://www.loc.gov/MARC21/slim http://www.loc.gov/standards/marcxml/schema/MARC21slim.xsd">
<leader>nam a 5i 4500</leader>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Biofilms</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Cianobacteris</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Cabal (Hidrologia)</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Microcosmos i macrocosmos</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Xarxes neuronals artificials</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Nutrients</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Cyanobacteria</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Microcosm and macrocosm</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Management</subfield>
</datafield>
<datafield ind1="1" ind2="0" tag="245">
<subfield code="a">Assessment of the environmental parameters associated with the production and release of geosmin in a Mediterranean river</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2="1" tag="264">
<subfield code="a">[Barcelona] :</subfield>
<subfield code="b">Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya,</subfield>
<subfield code="c">2020</subfield>
</datafield>
<datafield ind1="4" ind2="0" tag="856">
<subfield code="z">Accés lliure</subfield>
<subfield code="u">http://hdl.handle.net/10803/669902</subfield>
</datafield>
<controlfield tag="007">cr |||||||||||</controlfield>
<controlfield tag="008">AAMMDDs2020 sp ||||fsm||||0|| 0 eng|c</controlfield>
<datafield ind1="1" ind2=" " tag="100">
<subfield code="a">Espinosa Angona, Carmen,</subfield>
<subfield code="e">autor</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="300">
<subfield code="a">1 recurs en línia (214 pàgines)</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="500">
<subfield code="a">Programa de Doctorat: Ciències Experimentals i Tecnologies</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="502">
<subfield code="g">Tesi</subfield>
<subfield code="b">Doctorat</subfield>
<subfield code="c">Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Departament de Biociències</subfield>
<subfield code="d">2020</subfield>
</datafield>
<datafield ind1="2" ind2=" " tag="710">
<subfield code="a">Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Departament de Biociències</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2="4" tag="655">
<subfield code="a">Tesis i dissertacions electròniques</subfield>
</datafield>
<datafield ind1="1" ind2=" " tag="700">
<subfield code="a">Llenas, Laia,</subfield>
<subfield code="e">supervisor acadèmic</subfield>
</datafield>
<datafield ind1="1" ind2=" " tag="700">
<subfield code="a">Ordeix i Rigo, Marc,</subfield>
<subfield code="e">supervisor acadèmic</subfield>
</datafield>
<datafield ind1="0" ind2=" " tag="730">
<subfield code="a">TDX</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="520">
<subfield code="a">En los últimos años, se ha producido un incremento en el desarrollo de floraciones algales. Estas, pueden ira asociadas a la aparición de metabolitos que generan mal sabor y olor al agua, como la geosmina. La presencia de este compuesto supone un problema para los gestores de las cuencas, ya que influye en la palatabilidad del agua y en la confianza de los consumidores en las empresas potabilizadoras. En esta tesis, se ha llevado a cabo el estudio de los parámetros fisicoquímicos y biológicos asociados con la aparición de geosmina en un río mediterráneo, y la aplicación de los resultados obtenidos en el desarrollo de un modelo predictivo de geosmina. Se ha podido concluir que, la concentración de nutrientes, la relación N:P, el caudal y la luz son factores desencadenantes de episodios de geosmina, y que es necesaria una monitorización continua de los mismos para poder predecir su aparición.</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="998">
<subfield code="a">v</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="040">
<subfield code="a">ES-BaCBU</subfield>
<subfield code="b">cat</subfield>
<subfield code="e">rda</subfield>
<subfield code="c">ES-BaCBU</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="336">
<subfield code="a">text</subfield>
<subfield code="b">txt</subfield>
<subfield code="2">rdacontent</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="337">
<subfield code="a">informàtic</subfield>
<subfield code="b">c</subfield>
<subfield code="2">rdamedia</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="338">
<subfield code="a">recurs en línia</subfield>
<subfield code="b">cr</subfield>
<subfield code="2">rdacarrier</subfield>
</datafield>
</record>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<mets ID=" DSpace_ITEM_10803-669902" OBJID=" hdl:10803/669902" PROFILE="DSpace METS SIP Profile 1.0" TYPE="DSpace ITEM" schemaLocation="http://www.loc.gov/METS/ http://www.loc.gov/standards/mets/mets.xsd">
<metsHdr CREATEDATE="2023-01-21T09:01:47Z">
<agent ROLE="CUSTODIAN" TYPE="ORGANIZATION">
<name>TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)</name>
</agent>
</metsHdr>
<dmdSec ID="DMD_10803_669902">
<mdWrap MDTYPE="MODS">
<xmlData schemaLocation="http://www.loc.gov/mods/v3 http://www.loc.gov/standards/mods/v3/mods-3-1.xsd">
<mods:mods schemaLocation="http://www.loc.gov/mods/v3 http://www.loc.gov/standards/mods/v3/mods-3-1.xsd">
<mods:name>
<mods:role>
<mods:roleTerm type="text">author</mods:roleTerm>
</mods:role>
<mods:namePart>Espinosa Angona, Carmen</mods:namePart>
</mods:name>
<mods:name>
<mods:role>
<mods:roleTerm type="text">authoremailshow</mods:roleTerm>
</mods:role>
<mods:namePart>false</mods:namePart>
</mods:name>
<mods:name>
<mods:role>
<mods:roleTerm type="text">director</mods:roleTerm>
</mods:role>
<mods:namePart>Llenas, Laia</mods:namePart>
</mods:name>
<mods:name>
<mods:role>
<mods:roleTerm type="text">codirector</mods:roleTerm>
</mods:role>
<mods:namePart>Ordeix i Rigo, Marc</mods:namePart>
</mods:name>
<mods:extension>
<mods:dateAccessioned encoding="iso8601">2020-11-03T09:50:37Z</mods:dateAccessioned>
</mods:extension>
<mods:extension>
<mods:dateAvailable encoding="iso8601">2021-07-17T02:00:11Z</mods:dateAvailable>
</mods:extension>
<mods:originInfo>
<mods:dateIssued encoding="iso8601">2020-07-17</mods:dateIssued>
</mods:originInfo>
<mods:identifier type="uri">http://hdl.handle.net/10803/669902</mods:identifier>
<mods:abstract>En los últimos años, se ha producido un incremento en el desarrollo de floraciones algales. Estas, pueden ira asociadas a la aparición de metabolitos que generan mal sabor y olor al agua, como la geosmina. La presencia de este compuesto supone un problema para los gestores de las cuencas, ya que influye en la palatabilidad del agua y en la confianza de los consumidores en las empresas potabilizadoras. En esta tesis, se ha llevado a cabo el estudio de los parámetros fisicoquímicos y biológicos asociados con la aparición de geosmina en un río mediterráneo, y la aplicación de los resultados obtenidos en el desarrollo de un modelo predictivo de geosmina. Se ha podido concluir que, la concentración de nutrientes, la relación N:P, el caudal y la luz son factores desencadenantes de episodios de geosmina, y que es necesaria una monitorización continua de los mismos para poder predecir su aparición.En els últims anys, s'ha produït un increment en el desenvolupament de floracions algals. Aquestes, poden ira associades a l'aparició de metabòlits que generen mal gust i olor a l'aigua, com la geosmina. La presència d'aquest compost suposa un problema per als gestors de les conques, ja que influeix en la palatabilitat de l'aigua i en la confiança dels consumidors en les empreses potabilitzadores. En aquesta tesi, s'ha dut a terme l'estudi dels paràmetres fisicoquímics i biològics associats amb l’aparició de geosmina en un riu mediterrani, i l'aplicació dels resultats obtinguts, en el desenvolupament d'un model predictiu de geosmina. S'ha pogut concloure que, la concentració de nutrients, la relació N:P, el cabal i la llum són factors desencadenants d'episodis de geosmina, i que és necessària una monitorització contínua dels mateixos per poder predir la seva aparició.In recent years, there has been an increase in algal bloom’s development. These may be associated with the appearance of metabolites that generate bad taste and odor to water, such as geosmin. The presence of this compound is a problem for the managers of the basins, since it influences the palatability of the water and the confidence of the consumers in the drinking water treatment companies. In this thesis, the study of the physicochemical and biological parameters associated with the appearance of geosmin in a Mediterranean river has been carried out, and the application of the results obtained, in the development of a predictive model of geosmin. It has been possible to conclude that the concentration of nutrients, the N:P ratio, the water flow and the light are triggering factors of geosmin episodes, and that continuous monitoring of them is necessary to be able to predict their appearance.</mods:abstract>
<mods:language>
<mods:languageTerm authority="rfc3066">eng</mods:languageTerm>
</mods:language>
<mods:subject>
<mods:topic>Biofilms</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Cianobacteris</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Cabal (Hidrologia)</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Microcosmos i macrocosmos</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Xarxes neuronals artificials</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Nutrients</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Cyanobacteria</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Microcosm and macrocosm</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Management</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:titleInfo>
<mods:title>Assessment of the environmental parameters associated with the production and release of geosmin in a Mediterranean river</mods:title>
</mods:titleInfo>
<mods:genre>info:eu-repo/semantics/doctoralThesis info:eu-repo/semantics/publishedVersion</mods:genre>
</mods:mods>
</xmlData>
</mdWrap>
</dmdSec>
<amdSec ID="FO_10803_669902_1">
<techMD ID="TECH_O_10803_669902_1">
<mdWrap MDTYPE="PREMIS">
<xmlData schemaLocation="http://www.loc.gov/standards/premis http://www.loc.gov/standards/premis/PREMIS-v1-0.xsd">
<premis:premis>
<premis:object>
<premis:objectIdentifier>
<premis:objectIdentifierType>URL</premis:objectIdentifierType>
<premis:objectIdentifierValue>https://www.tdx.cat/bitstream/10803/669902/1/tesdoc_a2020_espinosa_carmen_assessment_environmental.pdf</premis:objectIdentifierValue>
</premis:objectIdentifier>
<premis:objectCategory>File</premis:objectCategory>
<premis:objectCharacteristics>
<premis:fixity>
<premis:messageDigestAlgorithm>MD5</premis:messageDigestAlgorithm>
<premis:messageDigest>43fe43d9f9c89ac82766fbf24abf4d6a</premis:messageDigest>
</premis:fixity>
<premis:size>19775751</premis:size>
<premis:format>
<premis:formatDesignation>
<premis:formatName>application/pdf</premis:formatName>
</premis:formatDesignation>
</premis:format>
</premis:objectCharacteristics>
<premis:originalName>tesdoc_a2020_espinosa_carmen_assessment_environmental.pdf</premis:originalName>
</premis:object>
</premis:premis>
</xmlData>
</mdWrap>
</techMD>
</amdSec>
<fileSec>
<fileGrp USE="ORIGINAL">
<file ADMID="FO_10803_669902_1" CHECKSUM="43fe43d9f9c89ac82766fbf24abf4d6a" CHECKSUMTYPE="MD5" GROUPID="GROUP_BITSTREAM_10803_669902_1" ID="BITSTREAM_ORIGINAL_10803_669902_1" MIMETYPE="application/pdf" SEQ="1" SIZE="19775751">
</file>
</fileGrp>
</fileSec>
<structMap LABEL="DSpace Object" TYPE="LOGICAL">
<div ADMID="DMD_10803_669902" TYPE="DSpace Object Contents">
<div TYPE="DSpace BITSTREAM">
</div>
</div>
</structMap>
</mets>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<mods:mods schemaLocation="http://www.loc.gov/mods/v3 http://www.loc.gov/standards/mods/v3/mods-3-1.xsd">
<mods:name>
<mods:namePart>Espinosa Angona, Carmen</mods:namePart>
</mods:name>
<mods:extension>
<mods:dateAvailable encoding="iso8601">2020-11-03T09:50:37Z</mods:dateAvailable>
</mods:extension>
<mods:extension>
<mods:dateAccessioned encoding="iso8601">2021-07-17T02:00:11Z</mods:dateAccessioned>
</mods:extension>
<mods:originInfo>
<mods:dateIssued encoding="iso8601">2020-07-17</mods:dateIssued>
</mods:originInfo>
<mods:identifier type="uri">http://hdl.handle.net/10803/669902</mods:identifier>
<mods:abstract>En los últimos años, se ha producido un incremento en el desarrollo de floraciones algales. Estas, pueden ira asociadas a la aparición de metabolitos que generan mal sabor y olor al agua, como la geosmina. La presencia de este compuesto supone un problema para los gestores de las cuencas, ya que influye en la palatabilidad del agua y en la confianza de los consumidores en las empresas potabilizadoras. En esta tesis, se ha llevado a cabo el estudio de los parámetros fisicoquímicos y biológicos asociados con la aparición de geosmina en un río mediterráneo, y la aplicación de los resultados obtenidos en el desarrollo de un modelo predictivo de geosmina. Se ha podido concluir que, la concentración de nutrientes, la relación N:P, el caudal y la luz son factores desencadenantes de episodios de geosmina, y que es necesaria una monitorización continua de los mismos para poder predecir su aparición.</mods:abstract>
<mods:abstract>En els últims anys, s'ha produït un increment en el desenvolupament de floracions algals. Aquestes, poden ira associades a l'aparició de metabòlits que generen mal gust i olor a l'aigua, com la geosmina. La presència d'aquest compost suposa un problema per als gestors de les conques, ja que influeix en la palatabilitat de l'aigua i en la confiança dels consumidors en les empreses potabilitzadores. En aquesta tesi, s'ha dut a terme l'estudi dels paràmetres fisicoquímics i biològics associats amb l’aparició de geosmina en un riu mediterrani, i l'aplicació dels resultats obtinguts, en el desenvolupament d'un model predictiu de geosmina. S'ha pogut concloure que, la concentració de nutrients, la relació N:P, el cabal i la llum són factors desencadenants d'episodis de geosmina, i que és necessària una monitorització contínua dels mateixos per poder predir la seva aparició.</mods:abstract>
<mods:abstract>In recent years, there has been an increase in algal bloom’s development. These may be associated with the appearance of metabolites that generate bad taste and odor to water, such as geosmin. The presence of this compound is a problem for the managers of the basins, since it influences the palatability of the water and the confidence of the consumers in the drinking water treatment companies. In this thesis, the study of the physicochemical and biological parameters associated with the appearance of geosmin in a Mediterranean river has been carried out, and the application of the results obtained, in the development of a predictive model of geosmin. It has been possible to conclude that the concentration of nutrients, the N:P ratio, the water flow and the light are triggering factors of geosmin episodes, and that continuous monitoring of them is necessary to be able to predict their appearance.</mods:abstract>
<mods:language>
<mods:languageTerm>eng</mods:languageTerm>
</mods:language>
<mods:accessCondition type="useAndReproduction">L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/</mods:accessCondition>
<mods:accessCondition type="useAndReproduction">info:eu-repo/semantics/openAccess</mods:accessCondition>
<mods:subject>
<mods:topic>Biofilms</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Cianobacteris</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Cabal (Hidrologia)</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Microcosmos i macrocosmos</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Xarxes neuronals artificials</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Nutrients</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Cyanobacteria</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Microcosm and macrocosm</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Management</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:titleInfo>
<mods:title>Assessment of the environmental parameters associated with the production and release of geosmin in a Mediterranean river</mods:title>
</mods:titleInfo>
<mods:genre>info:eu-repo/semantics/doctoralThesis</mods:genre>
<mods:genre>info:eu-repo/semantics/publishedVersion</mods:genre>
</mods:mods>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<oaire:record schemaLocation="http://namespaceopenaire.eu/schema/oaire/">
<dc:title>Assessment of the environmental parameters associated with the production and release of geosmin in a Mediterranean river</dc:title>
<datacite:creator>
<datacite:creatorName>Espinosa Angona, Carmen</datacite:creatorName>
</datacite:creator>
<datacite:contributor>false</datacite:contributor>
<datacite:contributor>Llenas, Laia</datacite:contributor>
<datacite:contributor>Ordeix i Rigo, Marc</datacite:contributor>
<datacite:contributor>Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Departament de Biociències</datacite:contributor>
<dc:subject>Biofilms</dc:subject>
<dc:subject>Cianobacteris</dc:subject>
<dc:subject>Cabal (Hidrologia)</dc:subject>
<dc:subject>Microcosmos i macrocosmos</dc:subject>
<dc:subject>Xarxes neuronals artificials</dc:subject>
<dc:subject>Nutrients</dc:subject>
<dc:subject>Cyanobacteria</dc:subject>
<dc:subject>Microcosm and macrocosm</dc:subject>
<dc:subject>Management</dc:subject>
<dc:subject>Ecologia aquàtica</dc:subject>
<dc:subject>628</dc:subject>
<dc:description>Programa de Doctorat: Ciències Experimentals i Tecnologies</dc:description>
<dc:description>En los últimos años, se ha producido un incremento en el desarrollo de floraciones algales. Estas, pueden ira asociadas a la aparición de metabolitos que generan mal sabor y olor al agua, como la geosmina. La presencia de este compuesto supone un problema para los gestores de las cuencas, ya que influye en la palatabilidad del agua y en la confianza de los consumidores en las empresas potabilizadoras. En esta tesis, se ha llevado a cabo el estudio de los parámetros fisicoquímicos y biológicos asociados con la aparición de geosmina en un río mediterráneo, y la aplicación de los resultados obtenidos en el desarrollo de un modelo predictivo de geosmina. Se ha podido concluir que, la concentración de nutrientes, la relación N:P, el caudal y la luz son factores desencadenantes de episodios de geosmina, y que es necesaria una monitorización continua de los mismos para poder predecir su aparición.</dc:description>
<dc:description>En els últims anys, s'ha produït un increment en el desenvolupament de floracions algals. Aquestes, poden ira associades a l'aparició de metabòlits que generen mal gust i olor a l'aigua, com la geosmina. La presència d'aquest compost suposa un problema per als gestors de les conques, ja que influeix en la palatabilitat de l'aigua i en la confiança dels consumidors en les empreses potabilitzadores. En aquesta tesi, s'ha dut a terme l'estudi dels paràmetres fisicoquímics i biològics associats amb l’aparició de geosmina en un riu mediterrani, i l'aplicació dels resultats obtinguts, en el desenvolupament d'un model predictiu de geosmina. S'ha pogut concloure que, la concentració de nutrients, la relació N:P, el cabal i la llum són factors desencadenants d'episodis de geosmina, i que és necessària una monitorització contínua dels mateixos per poder predir la seva aparició.</dc:description>
<dc:description>In recent years, there has been an increase in algal bloom’s development. These may be associated with the appearance of metabolites that generate bad taste and odor to water, such as geosmin. The presence of this compound is a problem for the managers of the basins, since it influences the palatability of the water and the confidence of the consumers in the drinking water treatment companies. In this thesis, the study of the physicochemical and biological parameters associated with the appearance of geosmin in a Mediterranean river has been carried out, and the application of the results obtained, in the development of a predictive model of geosmin. It has been possible to conclude that the concentration of nutrients, the N:P ratio, the water flow and the light are triggering factors of geosmin episodes, and that continuous monitoring of them is necessary to be able to predict their appearance.</dc:description>
<dc:date>2020-11-03T09:50:37Z</dc:date>
<dc:date>2021-07-17T02:00:11Z</dc:date>
<dc:date>2020-07-17</dc:date>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/doctoralThesis</dc:type>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/publishedVersion</dc:type>
<datacite:alternateIdentifier>http://hdl.handle.net/10803/669902</datacite:alternateIdentifier>
<dc:language>eng</dc:language>
<dc:rights>L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/</dc:rights>
<dc:rights>info:eu-repo/semantics/openAccess</dc:rights>
<dc:format>214 p.</dc:format>
<dc:format>application/pdf</dc:format>
<dc:format>application/pdf</dc:format>
<dc:publisher>Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya</dc:publisher>
<dc:source>TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)</dc:source>
<oaire:file>https://www.tdx.cat/bitstream/10803/669902/1/tesdoc_a2020_espinosa_carmen_assessment_environmental.pdf</oaire:file>
</oaire:record>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<atom:entry schemaLocation="http://www.w3.org/2005/Atom http://www.kbcafe.com/rss/atom.xsd.xml">
<atom:id>http://hdl.handle.net/10803/669902/ore.xml</atom:id>
<atom:published>2021-07-17T02:00:11Z</atom:published>
<atom:updated>2020-11-03T09:50:37Z</atom:updated>
<atom:source>
<atom:generator>TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)</atom:generator>
</atom:source>
<atom:title>Assessment of the environmental parameters associated with the production and release of geosmin in a Mediterranean river</atom:title>
<atom:author>
<atom:name>Espinosa Angona, Carmen</atom:name>
</atom:author>
<oreatom:triples>
<rdf:Description about="http://hdl.handle.net/10803/669902/ore.xml#atom">
<dcterms:modified>2020-11-03T09:50:37Z</dcterms:modified>
</rdf:Description>
<rdf:Description about="https://www.tdx.cat/bitstream/10803/669902/1/tesdoc_a2020_espinosa_carmen_assessment_environmental.pdf">
<dcterms:description>ORIGINAL</dcterms:description>
</rdf:Description>
<rdf:Description about="https://www.tdx.cat/bitstream/10803/669902/2/license_url">
<dcterms:description>CC-LICENSE</dcterms:description>
</rdf:Description>
<rdf:Description about="https://www.tdx.cat/bitstream/10803/669902/3/license_text">
<dcterms:description>CC-LICENSE</dcterms:description>
</rdf:Description>
<rdf:Description about="https://www.tdx.cat/bitstream/10803/669902/4/license_rdf">
<dcterms:description>CC-LICENSE</dcterms:description>
</rdf:Description>
<rdf:Description about="https://www.tdx.cat/bitstream/10803/669902/5/tesdoc_a2020_espinosa_carmen_assessment_environmental.pdf.xml">
<dcterms:description>MEDIA_DOCUMENT</dcterms:description>
</rdf:Description>
</oreatom:triples>
</atom:entry>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<qdc:qualifieddc schemaLocation="http://purl.org/dc/elements/1.1/ http://dublincore.org/schemas/xmls/qdc/2006/01/06/dc.xsd http://purl.org/dc/terms/ http://dublincore.org/schemas/xmls/qdc/2006/01/06/dcterms.xsd http://dspace.org/qualifieddc/ http://www.ukoln.ac.uk/metadata/dcmi/xmlschema/qualifieddc.xsd">
<dc:title>Assessment of the environmental parameters associated with the production and release of geosmin in a Mediterranean river</dc:title>
<dc:creator>Espinosa Angona, Carmen</dc:creator>
<dc:contributor>Llenas, Laia</dc:contributor>
<dc:contributor>Ordeix i Rigo, Marc</dc:contributor>
<dc:subject>Biofilms</dc:subject>
<dc:subject>Cianobacteris</dc:subject>
<dc:subject>Cabal (Hidrologia)</dc:subject>
<dc:subject>Microcosmos i macrocosmos</dc:subject>
<dc:subject>Xarxes neuronals artificials</dc:subject>
<dc:subject>Nutrients</dc:subject>
<dc:subject>Cyanobacteria</dc:subject>
<dc:subject>Microcosm and macrocosm</dc:subject>
<dc:subject>Management</dc:subject>
<dcterms:abstract>En los últimos años, se ha producido un incremento en el desarrollo de floraciones algales. Estas, pueden ira asociadas a la aparición de metabolitos que generan mal sabor y olor al agua, como la geosmina. La presencia de este compuesto supone un problema para los gestores de las cuencas, ya que influye en la palatabilidad del agua y en la confianza de los consumidores en las empresas potabilizadoras. En esta tesis, se ha llevado a cabo el estudio de los parámetros fisicoquímicos y biológicos asociados con la aparición de geosmina en un río mediterráneo, y la aplicación de los resultados obtenidos en el desarrollo de un modelo predictivo de geosmina. Se ha podido concluir que, la concentración de nutrientes, la relación N:P, el caudal y la luz son factores desencadenantes de episodios de geosmina, y que es necesaria una monitorización continua de los mismos para poder predecir su aparición.</dcterms:abstract>
<dcterms:abstract>En els últims anys, s'ha produït un increment en el desenvolupament de floracions algals. Aquestes, poden ira associades a l'aparició de metabòlits que generen mal gust i olor a l'aigua, com la geosmina. La presència d'aquest compost suposa un problema per als gestors de les conques, ja que influeix en la palatabilitat de l'aigua i en la confiança dels consumidors en les empreses potabilitzadores. En aquesta tesi, s'ha dut a terme l'estudi dels paràmetres fisicoquímics i biològics associats amb l’aparició de geosmina en un riu mediterrani, i l'aplicació dels resultats obtinguts, en el desenvolupament d'un model predictiu de geosmina. S'ha pogut concloure que, la concentració de nutrients, la relació N:P, el cabal i la llum són factors desencadenants d'episodis de geosmina, i que és necessària una monitorització contínua dels mateixos per poder predir la seva aparició.</dcterms:abstract>
<dcterms:abstract>In recent years, there has been an increase in algal bloom’s development. These may be associated with the appearance of metabolites that generate bad taste and odor to water, such as geosmin. The presence of this compound is a problem for the managers of the basins, since it influences the palatability of the water and the confidence of the consumers in the drinking water treatment companies. In this thesis, the study of the physicochemical and biological parameters associated with the appearance of geosmin in a Mediterranean river has been carried out, and the application of the results obtained, in the development of a predictive model of geosmin. It has been possible to conclude that the concentration of nutrients, the N:P ratio, the water flow and the light are triggering factors of geosmin episodes, and that continuous monitoring of them is necessary to be able to predict their appearance.</dcterms:abstract>
<dcterms:dateAccepted>2021-07-17T02:00:11Z</dcterms:dateAccepted>
<dcterms:available>2021-07-17T02:00:11Z</dcterms:available>
<dcterms:created>2021-07-17T02:00:11Z</dcterms:created>
<dcterms:issued>2020-07-17</dcterms:issued>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/doctoralThesis</dc:type>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/publishedVersion</dc:type>
<dc:identifier>http://hdl.handle.net/10803/669902</dc:identifier>
<dc:language>eng</dc:language>
<dc:rights>L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/</dc:rights>
<dc:rights>info:eu-repo/semantics/openAccess</dc:rights>
<dc:publisher>Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya</dc:publisher>
<dc:source>TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)</dc:source>
</qdc:qualifieddc>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<rdf:RDF schemaLocation="http://www.openarchives.org/OAI/2.0/rdf/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/rdf.xsd">
<ow:Publication about="oai:www.tdx.cat:10803/669902">
<dc:title>Assessment of the environmental parameters associated with the production and release of geosmin in a Mediterranean river</dc:title>
<dc:creator>Espinosa Angona, Carmen</dc:creator>
<dc:contributor>false</dc:contributor>
<dc:contributor>Llenas, Laia</dc:contributor>
<dc:contributor>Ordeix i Rigo, Marc</dc:contributor>
<dc:subject>Biofilms</dc:subject>
<dc:subject>Cianobacteris</dc:subject>
<dc:subject>Cabal (Hidrologia)</dc:subject>
<dc:subject>Microcosmos i macrocosmos</dc:subject>
<dc:subject>Xarxes neuronals artificials</dc:subject>
<dc:subject>Nutrients</dc:subject>
<dc:subject>Cyanobacteria</dc:subject>
<dc:subject>Microcosm and macrocosm</dc:subject>
<dc:subject>Management</dc:subject>
<dc:description>Programa de Doctorat: Ciències Experimentals i Tecnologies</dc:description>
<dc:description>En los últimos años, se ha producido un incremento en el desarrollo de floraciones algales. Estas, pueden ira asociadas a la aparición de metabolitos que generan mal sabor y olor al agua, como la geosmina. La presencia de este compuesto supone un problema para los gestores de las cuencas, ya que influye en la palatabilidad del agua y en la confianza de los consumidores en las empresas potabilizadoras. En esta tesis, se ha llevado a cabo el estudio de los parámetros fisicoquímicos y biológicos asociados con la aparición de geosmina en un río mediterráneo, y la aplicación de los resultados obtenidos en el desarrollo de un modelo predictivo de geosmina. Se ha podido concluir que, la concentración de nutrientes, la relación N:P, el caudal y la luz son factores desencadenantes de episodios de geosmina, y que es necesaria una monitorización continua de los mismos para poder predecir su aparición.</dc:description>
<dc:description>En els últims anys, s'ha produït un increment en el desenvolupament de floracions algals. Aquestes, poden ira associades a l'aparició de metabòlits que generen mal gust i olor a l'aigua, com la geosmina. La presència d'aquest compost suposa un problema per als gestors de les conques, ja que influeix en la palatabilitat de l'aigua i en la confiança dels consumidors en les empreses potabilitzadores. En aquesta tesi, s'ha dut a terme l'estudi dels paràmetres fisicoquímics i biològics associats amb l’aparició de geosmina en un riu mediterrani, i l'aplicació dels resultats obtinguts, en el desenvolupament d'un model predictiu de geosmina. S'ha pogut concloure que, la concentració de nutrients, la relació N:P, el cabal i la llum són factors desencadenants d'episodis de geosmina, i que és necessària una monitorització contínua dels mateixos per poder predir la seva aparició.</dc:description>
<dc:description>In recent years, there has been an increase in algal bloom’s development. These may be associated with the appearance of metabolites that generate bad taste and odor to water, such as geosmin. The presence of this compound is a problem for the managers of the basins, since it influences the palatability of the water and the confidence of the consumers in the drinking water treatment companies. In this thesis, the study of the physicochemical and biological parameters associated with the appearance of geosmin in a Mediterranean river has been carried out, and the application of the results obtained, in the development of a predictive model of geosmin. It has been possible to conclude that the concentration of nutrients, the N:P ratio, the water flow and the light are triggering factors of geosmin episodes, and that continuous monitoring of them is necessary to be able to predict their appearance.</dc:description>
<dc:date>2020-11-03T09:50:37Z</dc:date>
<dc:date>2021-07-17T02:00:11Z</dc:date>
<dc:date>2020-07-17</dc:date>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/doctoralThesis</dc:type>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/publishedVersion</dc:type>
<dc:identifier>http://hdl.handle.net/10803/669902</dc:identifier>
<dc:language>eng</dc:language>
<dc:rights>L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/</dc:rights>
<dc:rights>info:eu-repo/semantics/openAccess</dc:rights>
<dc:publisher>Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya</dc:publisher>
<dc:source>TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)</dc:source>
</ow:Publication>
</rdf:RDF>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<uketd_dc:uketddc schemaLocation="http://naca.central.cranfield.ac.uk/ethos-oai/2.0/ http://naca.central.cranfield.ac.uk/ethos-oai/2.0/uketd_dc.xsd">
<dc:title>Assessment of the environmental parameters associated with the production and release of geosmin in a Mediterranean river</dc:title>
<dc:creator>Espinosa Angona, Carmen</dc:creator>
<dcterms:abstract>En los últimos años, se ha producido un incremento en el desarrollo de floraciones algales. Estas, pueden ira asociadas a la aparición de metabolitos que generan mal sabor y olor al agua, como la geosmina. La presencia de este compuesto supone un problema para los gestores de las cuencas, ya que influye en la palatabilidad del agua y en la confianza de los consumidores en las empresas potabilizadoras. En esta tesis, se ha llevado a cabo el estudio de los parámetros fisicoquímicos y biológicos asociados con la aparición de geosmina en un río mediterráneo, y la aplicación de los resultados obtenidos en el desarrollo de un modelo predictivo de geosmina. Se ha podido concluir que, la concentración de nutrientes, la relación N:P, el caudal y la luz son factores desencadenantes de episodios de geosmina, y que es necesaria una monitorización continua de los mismos para poder predecir su aparición.</dcterms:abstract>
<dcterms:abstract>En els últims anys, s'ha produït un increment en el desenvolupament de floracions algals. Aquestes, poden ira associades a l'aparició de metabòlits que generen mal gust i olor a l'aigua, com la geosmina. La presència d'aquest compost suposa un problema per als gestors de les conques, ja que influeix en la palatabilitat de l'aigua i en la confiança dels consumidors en les empreses potabilitzadores. En aquesta tesi, s'ha dut a terme l'estudi dels paràmetres fisicoquímics i biològics associats amb l’aparició de geosmina en un riu mediterrani, i l'aplicació dels resultats obtinguts, en el desenvolupament d'un model predictiu de geosmina. S'ha pogut concloure que, la concentració de nutrients, la relació N:P, el cabal i la llum són factors desencadenants d'episodis de geosmina, i que és necessària una monitorització contínua dels mateixos per poder predir la seva aparició.</dcterms:abstract>
<dcterms:abstract>In recent years, there has been an increase in algal bloom’s development. These may be associated with the appearance of metabolites that generate bad taste and odor to water, such as geosmin. The presence of this compound is a problem for the managers of the basins, since it influences the palatability of the water and the confidence of the consumers in the drinking water treatment companies. In this thesis, the study of the physicochemical and biological parameters associated with the appearance of geosmin in a Mediterranean river has been carried out, and the application of the results obtained, in the development of a predictive model of geosmin. It has been possible to conclude that the concentration of nutrients, the N:P ratio, the water flow and the light are triggering factors of geosmin episodes, and that continuous monitoring of them is necessary to be able to predict their appearance.</dcterms:abstract>
<uketdterms:institution>Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya</uketdterms:institution>
<dcterms:issued>2020-07-17</dcterms:issued>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/doctoralThesis</dc:type>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/publishedVersion</dc:type>
<dc:language type="dcterms:ISO639-2">eng</dc:language>
<dcterms:isReferencedBy>http://hdl.handle.net/10803/669902</dcterms:isReferencedBy>
<dc:identifier type="dcterms:URI">https://www.tdx.cat/bitstream/10803/669902/1/tesdoc_a2020_espinosa_carmen_assessment_environmental.pdf</dc:identifier>
<uketdterms:checksum type="uketdterms:MD5">43fe43d9f9c89ac82766fbf24abf4d6a</uketdterms:checksum>
<uketdterms:embargodate>12 mesos</uketdterms:embargodate>
<dc:subject>Biofilms</dc:subject>
<dc:subject>Cianobacteris</dc:subject>
<dc:subject>Cabal (Hidrologia)</dc:subject>
<dc:subject>Microcosmos i macrocosmos</dc:subject>
<dc:subject>Xarxes neuronals artificials</dc:subject>
<dc:subject>Nutrients</dc:subject>
<dc:subject>Cyanobacteria</dc:subject>
<dc:subject>Microcosm and macrocosm</dc:subject>
<dc:subject>Management</dc:subject>
<dc:subject>Ecologia aquàtica</dc:subject>
</uketd_dc:uketddc>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<metadata schemaLocation="http://www.lyncode.com/xoai http://www.lyncode.com/xsd/xoai.xsd">
<element name="dc">
<element name="contributor">
<element name="none">
<field name="value">Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Departament de Biociències</field>
</element>
<element name="author">
<element name="none">
<field name="value">Espinosa Angona, Carmen</field>
</element>
</element>
<element name="authoremailshow">
<element name="en_US">
<field name="value">false</field>
</element>
</element>
<element name="director">
<element name="none">
<field name="value">Llenas, Laia</field>
</element>
</element>
<element name="codirector">
<element name="none">
<field name="value">Ordeix i Rigo, Marc</field>
</element>
</element>
</element>
<element name="date">
<element name="accessioned">
<element name="none">
<field name="value">2020-11-03T09:50:37Z</field>
</element>
</element>
<element name="available">
<element name="none">
<field name="value">2021-07-17T02:00:11Z</field>
</element>
</element>
<element name="issued">
<element name="none">
<field name="value">2020-07-17</field>
</element>
</element>
</element>
<element name="identifier">
<element name="uri">
<element name="none">
<field name="value">http://hdl.handle.net/10803/669902</field>
</element>
</element>
</element>
<element name="description">
<element name="en_US">
<field name="value">Programa de Doctorat: Ciències Experimentals i Tecnologies</field>
</element>
<element name="abstract">
<element name="en_US">
<field name="value">En los últimos años, se ha producido un incremento en el desarrollo de floraciones algales. Estas, pueden ira asociadas a la aparición de metabolitos que generan mal sabor y olor al agua, como la geosmina. La presencia de este compuesto supone un problema para los gestores de las cuencas, ya que influye en la palatabilidad del agua y en la confianza de los consumidores en las empresas potabilizadoras. En esta tesis, se ha llevado a cabo el estudio de los parámetros fisicoquímicos y biológicos asociados con la aparición de geosmina en un río mediterráneo, y la aplicación de los resultados obtenidos en el desarrollo de un modelo predictivo de geosmina. Se ha podido concluir que, la concentración de nutrientes, la relación N:P, el caudal y la luz son factores desencadenantes de episodios de geosmina, y que es necesaria una monitorización continua de los mismos para poder predecir su aparición.</field>
<field name="value">En els últims anys, s'ha produït un increment en el desenvolupament de floracions algals. Aquestes, poden ira associades a l'aparició de metabòlits que generen mal gust i olor a l'aigua, com la geosmina. La presència d'aquest compost suposa un problema per als gestors de les conques, ja que influeix en la palatabilitat de l'aigua i en la confiança dels consumidors en les empreses potabilitzadores. En aquesta tesi, s'ha dut a terme l'estudi dels paràmetres fisicoquímics i biològics associats amb l’aparició de geosmina en un riu mediterrani, i l'aplicació dels resultats obtinguts, en el desenvolupament d'un model predictiu de geosmina. S'ha pogut concloure que, la concentració de nutrients, la relació N:P, el cabal i la llum són factors desencadenants d'episodis de geosmina, i que és necessària una monitorització contínua dels mateixos per poder predir la seva aparició.</field>
<field name="value">In recent years, there has been an increase in algal bloom’s development. These may be associated with the appearance of metabolites that generate bad taste and odor to water, such as geosmin. The presence of this compound is a problem for the managers of the basins, since it influences the palatability of the water and the confidence of the consumers in the drinking water treatment companies. In this thesis, the study of the physicochemical and biological parameters associated with the appearance of geosmin in a Mediterranean river has been carried out, and the application of the results obtained, in the development of a predictive model of geosmin. It has been possible to conclude that the concentration of nutrients, the N:P ratio, the water flow and the light are triggering factors of geosmin episodes, and that continuous monitoring of them is necessary to be able to predict their appearance.</field>
</element>
</element>
</element>
<element name="format">
<element name="extent">
<element name="en_US">
<field name="value">214 p.</field>
</element>
</element>
<element name="mimetype">
<element name="none">
<field name="value">application/pdf</field>
</element>
</element>
</element>
<element name="language">
<element name="iso">
<element name="en_US">
<field name="value">eng</field>
</element>
</element>
</element>
<element name="publisher">
<element name="none">
<field name="value">Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya</field>
</element>
</element>
<element name="rights">
<element name="license">
<element name="none">
<field name="value">L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/</field>
</element>
</element>
<element name="accessLevel">
<element name="none">
<field name="value">info:eu-repo/semantics/openAccess</field>
</element>
</element>
</element>
<element name="source">
<element name="none">
<field name="value">TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)</field>
</element>
</element>
<element name="subject">
<element name="en_US">
<field name="value">Biofilms</field>
<field name="value">Cianobacteris</field>
<field name="value">Cabal (Hidrologia)</field>
<field name="value">Microcosmos i macrocosmos</field>
<field name="value">Xarxes neuronals artificials</field>
<field name="value">Nutrients</field>
<field name="value">Cyanobacteria</field>
<field name="value">Microcosm and macrocosm</field>
<field name="value">Management</field>
</element>
<element name="other">
<element name="en_US">
<field name="value">Ecologia aquàtica</field>
</element>
</element>
<element name="udc">
<element name="en_US">
<field name="value">628</field>
</element>
</element>
</element>
<element name="title">
<element name="en_US">
<field name="value">Assessment of the environmental parameters associated with the production and release of geosmin in a Mediterranean river</field>
</element>
</element>
<element name="type">
<element name="none">
<field name="value">info:eu-repo/semantics/doctoralThesis</field>
<field name="value">info:eu-repo/semantics/publishedVersion</field>
</element>
</element>
<element name="embargo">
<element name="terms">
<element name="en_US">
<field name="value">12 mesos</field>
</element>
</element>
</element>
</element>
<element name="bundles">
<element name="bundle">
<field name="name">ORIGINAL</field>
<element name="bitstreams">
<element name="bitstream">
<field name="name">tesdoc_a2020_espinosa_carmen_assessment_environmental.pdf</field>
<field name="originalName">tesdoc_a2020_espinosa_carmen_assessment_environmental.pdf</field>
<field name="format">application/pdf</field>
<field name="size">19775751</field>
<field name="url">https://www.tdx.cat/bitstream/10803/669902/1/tesdoc_a2020_espinosa_carmen_assessment_environmental.pdf</field>
<field name="checksum">43fe43d9f9c89ac82766fbf24abf4d6a</field>
<field name="checksumAlgorithm">MD5</field>
<field name="sid">1</field>
<field name="drm">open access</field>
</element>
</element>
</element>
<element name="bundle">
<field name="name">CC-LICENSE</field>
<element name="bitstreams">
<element name="bitstream">
<field name="name">license_url</field>
<field name="originalName">license_url</field>
<field name="format">text/plain; charset=utf-8</field>
<field name="size">49</field>
<field name="url">https://www.tdx.cat/bitstream/10803/669902/2/license_url</field>
<field name="checksum">4afdbb8c545fd630ea7db775da747b2f</field>
<field name="checksumAlgorithm">MD5</field>
<field name="sid">2</field>
<field name="drm">open access</field>
</element>
<element name="bitstream">
<field name="name">license_text</field>
<field name="originalName">license_text</field>
<field name="format">text/html; charset=utf-8</field>
<field name="size">0</field>
<field name="url">https://www.tdx.cat/bitstream/10803/669902/3/license_text</field>
<field name="checksum">d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e</field>
<field name="checksumAlgorithm">MD5</field>
<field name="sid">3</field>
<field name="drm">open access</field>
</element>
<element name="bitstream">
<field name="name">license_rdf</field>
<field name="originalName">license_rdf</field>
<field name="format">application/rdf+xml; charset=utf-8</field>
<field name="size">0</field>
<field name="url">https://www.tdx.cat/bitstream/10803/669902/4/license_rdf</field>
<field name="checksum">d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e</field>
<field name="checksumAlgorithm">MD5</field>
<field name="sid">4</field>
<field name="drm">open access</field>
</element>
</element>
</element>
<element name="bundle">
<field name="name">MEDIA_DOCUMENT</field>
<element name="bitstreams">
<element name="bitstream">
<field name="name">tesdoc_a2020_espinosa_carmen_assessment_environmental.pdf.xml</field>
<field name="originalName">tesdoc_a2020_espinosa_carmen_assessment_environmental.pdf.xml</field>
<field name="description">Document Consulta</field>
<field name="format">text/xml</field>
<field name="size">105</field>
<field name="url">https://www.tdx.cat/bitstream/10803/669902/5/tesdoc_a2020_espinosa_carmen_assessment_environmental.pdf.xml</field>
<field name="checksum">39b41771ba5333e7673ac8572b6fd44e</field>
<field name="checksumAlgorithm">MD5</field>
<field name="sid">5</field>
<field name="drm">open access</field>
</element>
</element>
</element>
</element>
<element name="others">
<field name="handle">10803/669902</field>
<field name="identifier">oai:www.tdx.cat:10803/669902</field>
<field name="lastModifyDate">2021-07-17 04:00:11.826</field>
<field name="drm">open access</field>
</element>
<element name="repository">
<field name="name">TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)</field>
<field name="mail">pir@csuc.cat</field>
</element>
</metadata>