<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<oai_dc:dc schemaLocation="http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc.xsd">
<dc:title>Actitud y percepción de riesgo del consumidor ante los productos genéticamente modificados. Evidencia para el mercado chileno</dc:title>
<dc:creator>Segovia Moreno, Nassib</dc:creator>
<dc:contributor>Casanova Laudien, María Paz</dc:contributor>
<dc:contributor>Gallizo Larraz, José Luis</dc:contributor>
<dc:contributor>Universitat de Lleida. Departament d'Administració d'Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals</dc:contributor>
<dc:subject>Risc percebut</dc:subject>
<dc:subject>Aliments genèticament modificats</dc:subject>
<dc:subject>Model d'equacions estructurals</dc:subject>
<dc:subject>Riesgo percibido</dc:subject>
<dc:subject>Alimentos geneticamente modificados</dc:subject>
<dc:subject>Sistema de ecuaciones estructurales (SEM)</dc:subject>
<dc:subject>Perceived risk</dc:subject>
<dc:subject>Genetically modified foods (GMF)</dc:subject>
<dc:subject>Structural Equation Model (SEM)</dc:subject>
<dc:subject>Metodologia de les Ciències del Comportament</dc:subject>
<dc:subject>339</dc:subject>
<dc:description>A Xile està permès i regulat l'ús de cultius transgènics per a la producció de llavors amb fins d'exportació i reproducció de manera controlada. Es fa rellevant aquesta investigació, comparant la percepció de risc a Xile els consumidors espanyols. Els resultats es van analitzar sota el model d'equacions estructurals desenvolupat a Espanya (Alacant). Les troballes principals mostren que la percepció de risc cap dels Aliments Genèticament Modificats està condicionada per l'edat, per la claredat i detall de la informació, la credibilitat en la Responsabilitat Social Empresarial i la preocupació per la salut en els consumidors xilens. Aquests resultats són una guia per enfortir les polítiques publiques, exigint als productors xilens lliurar més informació i transparència sobre aquests productes en l'etiquetatge i incentivant a les indústries a considerar en els seus plans de màrqueting i de responsabilitat social empresarial accions per disminuir la percepció de risc.</dc:description>
<dc:description>En Chile está permitido y regulado el uso de cultivos transgénicos para la producción de semillas con fines de exportación y reproducción de manera controlada. Se hace relevante esta investigación ya que contribuye a la literatura, comparando la percepción de riesgo en Chile con la encontrada por los estudios en los consumidores españoles. Los resultados se analizaron bajo el modelo de ecuaciones estructurales desarrollado en España (Alicante). Los hallazgos principales muestran que la percepción de riesgo está condicionada por la edad, claridad y detalle de la información, credibilidad en la Responsabilidad Social Empresarial y preocupación por la salud en los consumidores. Estos resultados son una guía para fortalecer las políticas públicas exigiendo a los productores entregar más información y transparencia en su etiquetado e incentivando a las industrias a considerar en sus planes de marketing y de responsabilidad social empresarial acciones para disminuir la percepción de riesgo.</dc:description>
<dc:description>In Chile, the usage of transgenic crops is allowed for the production of seeds exportation and controlled reproduction purposes. This research becomes relevant since it contributes to literature comparing the perception of risk in Chile with the one found by the studies in Spanish consumers. The results were analyzed under the structural equation modeling developed in Spain (Alicante). The main findings of this study show that the perception of risk is conditioned by the age, by the clarity and detail of the information, the credibility in the Corporate Social Responsibility and the concern for the health of Chilean consumers. These results are a guide to strengthen the public policies, demanding to Chilean producers to give more information and transparency in the labeling and encouraging the industries to consider actions in their marketing plans and corporate social responsibility to reduce the perception of risk.</dc:description>
<dc:date>2022-06-15T07:47:19Z</dc:date>
<dc:date>2023-03-25T23:45:31Z</dc:date>
<dc:date>2022-03-25</dc:date>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/doctoralThesis</dc:type>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/publishedVersion</dc:type>
<dc:identifier>http://hdl.handle.net/10803/674559</dc:identifier>
<dc:language>spa</dc:language>
<dc:rights>ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.</dc:rights>
<dc:rights>info:eu-repo/semantics/openAccess</dc:rights>
<dc:format>273 p.</dc:format>
<dc:format>application/pdf</dc:format>
<dc:format>application/pdf</dc:format>
<dc:publisher>Universitat de Lleida</dc:publisher>
<dc:source>TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)</dc:source>
</oai_dc:dc>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<dim:dim schemaLocation="http://www.dspace.org/xmlns/dspace/dim http://www.dspace.org/schema/dim.xsd">
<dim:field element="contributor" mdschema="dc">Universitat de Lleida. Departament d'Administració d'Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals</dim:field>
<dim:field authority="981c0518-391d-43b5-8149-7047276d8f4b" confidence="-1" element="contributor" mdschema="dc" qualifier="author">Segovia Moreno, Nassib</dim:field>
<dim:field element="contributor" mdschema="dc" qualifier="authoremailshow">false</dim:field>
<dim:field element="contributor" mdschema="dc" qualifier="director">Casanova Laudien, María Paz</dim:field>
<dim:field element="contributor" mdschema="dc" qualifier="tutor">Gallizo Larraz, José Luis</dim:field>
<dim:field element="date" mdschema="dc" qualifier="accessioned">2022-06-15T07:47:19Z</dim:field>
<dim:field element="date" mdschema="dc" qualifier="available">2023-03-25T23:45:31Z</dim:field>
<dim:field element="date" mdschema="dc" qualifier="issued">2022-03-25</dim:field>
<dim:field element="identifier" mdschema="dc" qualifier="uri">http://hdl.handle.net/10803/674559</dim:field>
<dim:field element="description" mdschema="dc" qualifier="abstract">A Xile està permès i regulat l'ús de cultius transgènics per a la producció de llavors amb fins d'exportació i reproducció de manera controlada. Es fa rellevant aquesta investigació, comparant la percepció de risc a Xile els consumidors espanyols. Els resultats es van analitzar sota el model d'equacions estructurals desenvolupat a Espanya (Alacant). Les troballes principals mostren que la percepció de risc cap dels Aliments Genèticament Modificats està condicionada per l'edat, per la claredat i detall de la informació, la credibilitat en la Responsabilitat Social Empresarial i la preocupació per la salut en els consumidors xilens. Aquests resultats són una guia per enfortir les polítiques publiques, exigint als productors xilens lliurar més informació i transparència sobre aquests productes en l'etiquetatge i incentivant a les indústries a considerar en els seus plans de màrqueting i de responsabilitat social empresarial accions per disminuir la percepció de risc.</dim:field>
<dim:field element="description" mdschema="dc" qualifier="abstract">En Chile está permitido y regulado el uso de cultivos transgénicos para la producción de semillas con fines de exportación y reproducción de manera controlada. Se hace relevante esta investigación ya que contribuye a la literatura, comparando la percepción de riesgo en Chile con la encontrada por los estudios en los consumidores españoles. Los resultados se analizaron bajo el modelo de ecuaciones estructurales desarrollado en España (Alicante). Los hallazgos principales muestran que la percepción de riesgo está condicionada por la edad, claridad y detalle de la información, credibilidad en la Responsabilidad Social Empresarial y preocupación por la salud en los consumidores. Estos resultados son una guía para fortalecer las políticas públicas exigiendo a los productores entregar más información y transparencia en su etiquetado e incentivando a las industrias a considerar en sus planes de marketing y de responsabilidad social empresarial acciones para disminuir la percepción de riesgo.</dim:field>
<dim:field element="description" mdschema="dc" qualifier="abstract">In Chile, the usage of transgenic crops is allowed for the production of seeds exportation and controlled reproduction purposes. This research becomes relevant since it contributes to literature comparing the perception of risk in Chile with the one found by the studies in Spanish consumers. The results were analyzed under the structural equation modeling developed in Spain (Alicante). The main findings of this study show that the perception of risk is conditioned by the age, by the clarity and detail of the information, the credibility in the Corporate Social Responsibility and the concern for the health of Chilean consumers. These results are a guide to strengthen the public policies, demanding to Chilean producers to give more information and transparency in the labeling and encouraging the industries to consider actions in their marketing plans and corporate social responsibility to reduce the perception of risk.</dim:field>
<dim:field element="format" mdschema="dc" qualifier="extent">273 p.</dim:field>
<dim:field element="format" mdschema="dc" qualifier="mimetype">application/pdf</dim:field>
<dim:field element="language" mdschema="dc" qualifier="iso">spa</dim:field>
<dim:field element="publisher" mdschema="dc">Universitat de Lleida</dim:field>
<dim:field element="rights" mdschema="dc" qualifier="license">ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.</dim:field>
<dim:field element="rights" mdschema="dc" qualifier="accessLevel">info:eu-repo/semantics/openAccess</dim:field>
<dim:field element="source" mdschema="dc">TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)</dim:field>
<dim:field element="subject" mdschema="dc">Risc percebut</dim:field>
<dim:field element="subject" mdschema="dc">Aliments genèticament modificats</dim:field>
<dim:field element="subject" mdschema="dc">Model d'equacions estructurals</dim:field>
<dim:field element="subject" mdschema="dc">Riesgo percibido</dim:field>
<dim:field element="subject" mdschema="dc">Alimentos geneticamente modificados</dim:field>
<dim:field element="subject" mdschema="dc">Sistema de ecuaciones estructurales (SEM)</dim:field>
<dim:field element="subject" mdschema="dc">Perceived risk</dim:field>
<dim:field element="subject" mdschema="dc">Genetically modified foods (GMF)</dim:field>
<dim:field element="subject" mdschema="dc">Structural Equation Model (SEM)</dim:field>
<dim:field element="subject" mdschema="dc" qualifier="other">Metodologia de les Ciències del Comportament</dim:field>
<dim:field element="subject" mdschema="dc" qualifier="udc">339</dim:field>
<dim:field element="title" mdschema="dc">Actitud y percepción de riesgo del consumidor ante los productos genéticamente modificados. Evidencia para el mercado chileno</dim:field>
<dim:field element="type" mdschema="dc">info:eu-repo/semantics/doctoralThesis</dim:field>
<dim:field element="type" mdschema="dc">info:eu-repo/semantics/publishedVersion</dim:field>
</dim:dim>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<thesis schemaLocation="http://www.ndltd.org/standards/metadata/etdms/1.0/ http://www.ndltd.org/standards/metadata/etdms/1.0/etdms.xsd">
<title>Actitud y percepción de riesgo del consumidor ante los productos genéticamente modificados. Evidencia para el mercado chileno</title>
<creator>Segovia Moreno, Nassib</creator>
<contributor>false</contributor>
<contributor>Casanova Laudien, María Paz</contributor>
<contributor>Gallizo Larraz, José Luis</contributor>
<subject>Risc percebut</subject>
<subject>Aliments genèticament modificats</subject>
<subject>Model d'equacions estructurals</subject>
<subject>Riesgo percibido</subject>
<subject>Alimentos geneticamente modificados</subject>
<subject>Sistema de ecuaciones estructurales (SEM)</subject>
<subject>Perceived risk</subject>
<subject>Genetically modified foods (GMF)</subject>
<subject>Structural Equation Model (SEM)</subject>
<description>A Xile està permès i regulat l'ús de cultius transgènics per a la producció de llavors amb fins d'exportació i reproducció de manera controlada. Es fa rellevant aquesta investigació, comparant la percepció de risc a Xile els consumidors espanyols. Els resultats es van analitzar sota el model d'equacions estructurals desenvolupat a Espanya (Alacant). Les troballes principals mostren que la percepció de risc cap dels Aliments Genèticament Modificats està condicionada per l'edat, per la claredat i detall de la informació, la credibilitat en la Responsabilitat Social Empresarial i la preocupació per la salut en els consumidors xilens. Aquests resultats són una guia per enfortir les polítiques publiques, exigint als productors xilens lliurar més informació i transparència sobre aquests productes en l'etiquetatge i incentivant a les indústries a considerar en els seus plans de màrqueting i de responsabilitat social empresarial accions per disminuir la percepció de risc.</description>
<description>En Chile está permitido y regulado el uso de cultivos transgénicos para la producción de semillas con fines de exportación y reproducción de manera controlada. Se hace relevante esta investigación ya que contribuye a la literatura, comparando la percepción de riesgo en Chile con la encontrada por los estudios en los consumidores españoles. Los resultados se analizaron bajo el modelo de ecuaciones estructurales desarrollado en España (Alicante). Los hallazgos principales muestran que la percepción de riesgo está condicionada por la edad, claridad y detalle de la información, credibilidad en la Responsabilidad Social Empresarial y preocupación por la salud en los consumidores. Estos resultados son una guía para fortalecer las políticas públicas exigiendo a los productores entregar más información y transparencia en su etiquetado e incentivando a las industrias a considerar en sus planes de marketing y de responsabilidad social empresarial acciones para disminuir la percepción de riesgo.</description>
<description>In Chile, the usage of transgenic crops is allowed for the production of seeds exportation and controlled reproduction purposes. This research becomes relevant since it contributes to literature comparing the perception of risk in Chile with the one found by the studies in Spanish consumers. The results were analyzed under the structural equation modeling developed in Spain (Alicante). The main findings of this study show that the perception of risk is conditioned by the age, by the clarity and detail of the information, the credibility in the Corporate Social Responsibility and the concern for the health of Chilean consumers. These results are a guide to strengthen the public policies, demanding to Chilean producers to give more information and transparency in the labeling and encouraging the industries to consider actions in their marketing plans and corporate social responsibility to reduce the perception of risk.</description>
<date>2022-06-15</date>
<date>2023-03-25</date>
<date>2022-03-25</date>
<type>info:eu-repo/semantics/doctoralThesis</type>
<type>info:eu-repo/semantics/publishedVersion</type>
<identifier>http://hdl.handle.net/10803/674559</identifier>
<language>spa</language>
<rights>ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.</rights>
<rights>info:eu-repo/semantics/openAccess</rights>
<publisher>Universitat de Lleida</publisher>
<source>TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)</source>
</thesis>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<record schemaLocation="http://www.loc.gov/MARC21/slim http://www.loc.gov/standards/marcxml/schema/MARC21slim.xsd">
<leader>00925njm 22002777a 4500</leader>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="042">
<subfield code="a">dc</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="720">
<subfield code="a">Segovia Moreno, Nassib</subfield>
<subfield code="e">author</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="260">
<subfield code="c">2022-03-25</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="520">
<subfield code="a">A Xile està permès i regulat l'ús de cultius transgènics per a la producció de llavors amb fins d'exportació i reproducció de manera controlada. Es fa rellevant aquesta investigació, comparant la percepció de risc a Xile els consumidors espanyols. Els resultats es van analitzar sota el model d'equacions estructurals desenvolupat a Espanya (Alacant). Les troballes principals mostren que la percepció de risc cap dels Aliments Genèticament Modificats està condicionada per l'edat, per la claredat i detall de la informació, la credibilitat en la Responsabilitat Social Empresarial i la preocupació per la salut en els consumidors xilens. Aquests resultats són una guia per enfortir les polítiques publiques, exigint als productors xilens lliurar més informació i transparència sobre aquests productes en l'etiquetatge i incentivant a les indústries a considerar en els seus plans de màrqueting i de responsabilitat social empresarial accions per disminuir la percepció de risc.</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="520">
<subfield code="a">En Chile está permitido y regulado el uso de cultivos transgénicos para la producción de semillas con fines de exportación y reproducción de manera controlada. Se hace relevante esta investigación ya que contribuye a la literatura, comparando la percepción de riesgo en Chile con la encontrada por los estudios en los consumidores españoles. Los resultados se analizaron bajo el modelo de ecuaciones estructurales desarrollado en España (Alicante). Los hallazgos principales muestran que la percepción de riesgo está condicionada por la edad, claridad y detalle de la información, credibilidad en la Responsabilidad Social Empresarial y preocupación por la salud en los consumidores. Estos resultados son una guía para fortalecer las políticas públicas exigiendo a los productores entregar más información y transparencia en su etiquetado e incentivando a las industrias a considerar en sus planes de marketing y de responsabilidad social empresarial acciones para disminuir la percepción de riesgo.</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="520">
<subfield code="a">In Chile, the usage of transgenic crops is allowed for the production of seeds exportation and controlled reproduction purposes. This research becomes relevant since it contributes to literature comparing the perception of risk in Chile with the one found by the studies in Spanish consumers. The results were analyzed under the structural equation modeling developed in Spain (Alicante). The main findings of this study show that the perception of risk is conditioned by the age, by the clarity and detail of the information, the credibility in the Corporate Social Responsibility and the concern for the health of Chilean consumers. These results are a guide to strengthen the public policies, demanding to Chilean producers to give more information and transparency in the labeling and encouraging the industries to consider actions in their marketing plans and corporate social responsibility to reduce the perception of risk.</subfield>
</datafield>
<datafield ind1="8" ind2=" " tag="024">
<subfield code="a">http://hdl.handle.net/10803/674559</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Risc percebut</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Aliments genèticament modificats</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Model d'equacions estructurals</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Riesgo percibido</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Alimentos geneticamente modificados</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Sistema de ecuaciones estructurales (SEM)</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Perceived risk</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Genetically modified foods (GMF)</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Structural Equation Model (SEM)</subfield>
</datafield>
<datafield ind1="0" ind2="0" tag="245">
<subfield code="a">Actitud y percepción de riesgo del consumidor ante los productos genéticamente modificados. Evidencia para el mercado chileno</subfield>
</datafield>
</record>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<record schemaLocation="http://www.loc.gov/MARC21/slim http://www.loc.gov/standards/marcxml/schema/MARC21slim.xsd">
<leader>nam a 5i 4500</leader>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Risc percebut</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Aliments genèticament modificats</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Model d'equacions estructurals</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Riesgo percibido</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Alimentos geneticamente modificados</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Sistema de ecuaciones estructurales (SEM)</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Perceived risk</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Genetically modified foods (GMF)</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="653">
<subfield code="a">Structural Equation Model (SEM)</subfield>
</datafield>
<datafield ind1="1" ind2="0" tag="245">
<subfield code="a">Actitud y percepción de riesgo del consumidor ante los productos genéticamente modificados. Evidencia para el mercado chileno</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2="1" tag="264">
<subfield code="a">[Lleida] :</subfield>
<subfield code="b">Universitat de Lleida,</subfield>
<subfield code="c">2022</subfield>
</datafield>
<datafield ind1="4" ind2="0" tag="856">
<subfield code="z">Accés lliure</subfield>
<subfield code="u">http://hdl.handle.net/10803/674559</subfield>
</datafield>
<controlfield tag="007">cr |||||||||||</controlfield>
<controlfield tag="008">AAMMDDs2022 sp ||||fsm||||0|| 0 spa|c</controlfield>
<datafield ind1="1" ind2=" " tag="100">
<subfield code="a">Segovia Moreno, Nassib,</subfield>
<subfield code="e">autor</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="300">
<subfield code="a">1 recurs en línia (273 pàgines)</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="502">
<subfield code="g">Tesi</subfield>
<subfield code="b">Doctorat</subfield>
<subfield code="c">Universitat de Lleida. Departament d'Administració d'Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals</subfield>
<subfield code="d">2022</subfield>
</datafield>
<datafield ind1="2" ind2=" " tag="710">
<subfield code="a">Universitat de Lleida. Departament d'Administració d'Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2="4" tag="655">
<subfield code="a">Tesis i dissertacions electròniques</subfield>
</datafield>
<datafield ind1="1" ind2=" " tag="700">
<subfield code="a">Casanova Laudien, María Paz,</subfield>
<subfield code="e">supervisor acadèmic</subfield>
</datafield>
<datafield ind1="1" ind2=" " tag="700">
<subfield code="a">Gallizo Larraz, José Luis,</subfield>
<subfield code="e">supervisor acadèmic</subfield>
</datafield>
<datafield ind1="0" ind2=" " tag="730">
<subfield code="a">TDX</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="520">
<subfield code="a">A Xile està permès i regulat l'ús de cultius transgènics per a la producció de llavors amb fins d'exportació i reproducció de manera controlada. Es fa rellevant aquesta investigació, comparant la percepció de risc a Xile els consumidors espanyols. Els resultats es van analitzar sota el model d'equacions estructurals desenvolupat a Espanya (Alacant). Les troballes principals mostren que la percepció de risc cap dels Aliments Genèticament Modificats està condicionada per l'edat, per la claredat i detall de la informació, la credibilitat en la Responsabilitat Social Empresarial i la preocupació per la salut en els consumidors xilens. Aquests resultats són una guia per enfortir les polítiques publiques, exigint als productors xilens lliurar més informació i transparència sobre aquests productes en l'etiquetatge i incentivant a les indústries a considerar en els seus plans de màrqueting i de responsabilitat social empresarial accions per disminuir la percepció de risc.</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="998">
<subfield code="a">l</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="040">
<subfield code="a">ES-BaCBU</subfield>
<subfield code="b">cat</subfield>
<subfield code="e">rda</subfield>
<subfield code="c">ES-BaCBU</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="336">
<subfield code="a">text</subfield>
<subfield code="b">txt</subfield>
<subfield code="2">rdacontent</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="337">
<subfield code="a">informàtic</subfield>
<subfield code="b">c</subfield>
<subfield code="2">rdamedia</subfield>
</datafield>
<datafield ind1=" " ind2=" " tag="338">
<subfield code="a">recurs en línia</subfield>
<subfield code="b">cr</subfield>
<subfield code="2">rdacarrier</subfield>
</datafield>
</record>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<mets ID=" DSpace_ITEM_10803-674559" OBJID=" hdl:10803/674559" PROFILE="DSpace METS SIP Profile 1.0" TYPE="DSpace ITEM" schemaLocation="http://www.loc.gov/METS/ http://www.loc.gov/standards/mets/mets.xsd">
<metsHdr CREATEDATE="2023-03-29T19:46:04Z">
<agent ROLE="CUSTODIAN" TYPE="ORGANIZATION">
<name>TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)</name>
</agent>
</metsHdr>
<dmdSec ID="DMD_10803_674559">
<mdWrap MDTYPE="MODS">
<xmlData schemaLocation="http://www.loc.gov/mods/v3 http://www.loc.gov/standards/mods/v3/mods-3-1.xsd">
<mods:mods schemaLocation="http://www.loc.gov/mods/v3 http://www.loc.gov/standards/mods/v3/mods-3-1.xsd">
<mods:name>
<mods:role>
<mods:roleTerm type="text">author</mods:roleTerm>
</mods:role>
<mods:namePart>Segovia Moreno, Nassib</mods:namePart>
</mods:name>
<mods:name>
<mods:role>
<mods:roleTerm type="text">authoremailshow</mods:roleTerm>
</mods:role>
<mods:namePart>false</mods:namePart>
</mods:name>
<mods:name>
<mods:role>
<mods:roleTerm type="text">director</mods:roleTerm>
</mods:role>
<mods:namePart>Casanova Laudien, María Paz</mods:namePart>
</mods:name>
<mods:name>
<mods:role>
<mods:roleTerm type="text">tutor</mods:roleTerm>
</mods:role>
<mods:namePart>Gallizo Larraz, José Luis</mods:namePart>
</mods:name>
<mods:extension>
<mods:dateAccessioned encoding="iso8601">2022-06-15T07:47:19Z</mods:dateAccessioned>
</mods:extension>
<mods:extension>
<mods:dateAvailable encoding="iso8601">2023-03-25T23:45:31Z</mods:dateAvailable>
</mods:extension>
<mods:originInfo>
<mods:dateIssued encoding="iso8601">2022-03-25</mods:dateIssued>
</mods:originInfo>
<mods:identifier type="uri">http://hdl.handle.net/10803/674559</mods:identifier>
<mods:abstract>A Xile està permès i regulat l'ús de cultius transgènics per a la producció de llavors amb fins d'exportació i reproducció de manera controlada. Es fa rellevant aquesta investigació, comparant la percepció de risc a Xile els consumidors espanyols. Els resultats es van analitzar sota el model d'equacions estructurals desenvolupat a Espanya (Alacant). Les troballes principals mostren que la percepció de risc cap dels Aliments Genèticament Modificats està condicionada per l'edat, per la claredat i detall de la informació, la credibilitat en la Responsabilitat Social Empresarial i la preocupació per la salut en els consumidors xilens. Aquests resultats són una guia per enfortir les polítiques publiques, exigint als productors xilens lliurar més informació i transparència sobre aquests productes en l'etiquetatge i incentivant a les indústries a considerar en els seus plans de màrqueting i de responsabilitat social empresarial accions per disminuir la percepció de risc.En Chile está permitido y regulado el uso de cultivos transgénicos para la producción de semillas con fines de exportación y reproducción de manera controlada. Se hace relevante esta investigación ya que contribuye a la literatura, comparando la percepción de riesgo en Chile con la encontrada por los estudios en los consumidores españoles. Los resultados se analizaron bajo el modelo de ecuaciones estructurales desarrollado en España (Alicante). Los hallazgos principales muestran que la percepción de riesgo está condicionada por la edad, claridad y detalle de la información, credibilidad en la Responsabilidad Social Empresarial y preocupación por la salud en los consumidores. Estos resultados son una guía para fortalecer las políticas públicas exigiendo a los productores entregar más información y transparencia en su etiquetado e incentivando a las industrias a considerar en sus planes de marketing y de responsabilidad social empresarial acciones para disminuir la percepción de riesgo.In Chile, the usage of transgenic crops is allowed for the production of seeds exportation and controlled reproduction purposes. This research becomes relevant since it contributes to literature comparing the perception of risk in Chile with the one found by the studies in Spanish consumers. The results were analyzed under the structural equation modeling developed in Spain (Alicante). The main findings of this study show that the perception of risk is conditioned by the age, by the clarity and detail of the information, the credibility in the Corporate Social Responsibility and the concern for the health of Chilean consumers. These results are a guide to strengthen the public policies, demanding to Chilean producers to give more information and transparency in the labeling and encouraging the industries to consider actions in their marketing plans and corporate social responsibility to reduce the perception of risk.</mods:abstract>
<mods:language>
<mods:languageTerm authority="rfc3066">spa</mods:languageTerm>
</mods:language>
<mods:subject>
<mods:topic>Risc percebut</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Aliments genèticament modificats</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Model d'equacions estructurals</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Riesgo percibido</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Alimentos geneticamente modificados</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Sistema de ecuaciones estructurales (SEM)</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Perceived risk</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Genetically modified foods (GMF)</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Structural Equation Model (SEM)</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:titleInfo>
<mods:title>Actitud y percepción de riesgo del consumidor ante los productos genéticamente modificados. Evidencia para el mercado chileno</mods:title>
</mods:titleInfo>
<mods:genre>info:eu-repo/semantics/doctoralThesis info:eu-repo/semantics/publishedVersion</mods:genre>
</mods:mods>
</xmlData>
</mdWrap>
</dmdSec>
<amdSec ID="FO_10803_674559_4">
<techMD ID="TECH_O_10803_674559_4">
<mdWrap MDTYPE="PREMIS">
<xmlData schemaLocation="http://www.loc.gov/standards/premis http://www.loc.gov/standards/premis/PREMIS-v1-0.xsd">
<premis:premis>
<premis:object>
<premis:objectIdentifier>
<premis:objectIdentifierType>URL</premis:objectIdentifierType>
<premis:objectIdentifierValue>https://www.tdx.cat/bitstream/10803/674559/4/Tnsm1de1.pdf</premis:objectIdentifierValue>
</premis:objectIdentifier>
<premis:objectCategory>File</premis:objectCategory>
<premis:objectCharacteristics>
<premis:fixity>
<premis:messageDigestAlgorithm>MD5</premis:messageDigestAlgorithm>
<premis:messageDigest>0f0c4f4286154ace4941aa3f06e54f0a</premis:messageDigest>
</premis:fixity>
<premis:size>3549753</premis:size>
<premis:format>
<premis:formatDesignation>
<premis:formatName>application/pdf</premis:formatName>
</premis:formatDesignation>
</premis:format>
</premis:objectCharacteristics>
<premis:originalName>Tnsm1de1.pdf</premis:originalName>
</premis:object>
</premis:premis>
</xmlData>
</mdWrap>
</techMD>
</amdSec>
<amdSec ID="FT_10803_674559_6">
<techMD ID="TECH_T_10803_674559_6">
<mdWrap MDTYPE="PREMIS">
<xmlData schemaLocation="http://www.loc.gov/standards/premis http://www.loc.gov/standards/premis/PREMIS-v1-0.xsd">
<premis:premis>
<premis:object>
<premis:objectIdentifier>
<premis:objectIdentifierType>URL</premis:objectIdentifierType>
<premis:objectIdentifierValue>https://www.tdx.cat/bitstream/10803/674559/6/Tnsm1de1.pdf.txt</premis:objectIdentifierValue>
</premis:objectIdentifier>
<premis:objectCategory>File</premis:objectCategory>
<premis:objectCharacteristics>
<premis:fixity>
<premis:messageDigestAlgorithm>MD5</premis:messageDigestAlgorithm>
<premis:messageDigest>995f86b516d7a07c855eb538958e77de</premis:messageDigest>
</premis:fixity>
<premis:size>474215</premis:size>
<premis:format>
<premis:formatDesignation>
<premis:formatName>text/plain</premis:formatName>
</premis:formatDesignation>
</premis:format>
</premis:objectCharacteristics>
<premis:originalName>Tnsm1de1.pdf.txt</premis:originalName>
</premis:object>
</premis:premis>
</xmlData>
</mdWrap>
</techMD>
</amdSec>
<fileSec>
<fileGrp USE="ORIGINAL">
<file ADMID="FO_10803_674559_4" CHECKSUM="0f0c4f4286154ace4941aa3f06e54f0a" CHECKSUMTYPE="MD5" GROUPID="GROUP_BITSTREAM_10803_674559_4" ID="BITSTREAM_ORIGINAL_10803_674559_4" MIMETYPE="application/pdf" SEQ="4" SIZE="3549753">
</file>
</fileGrp>
<fileGrp USE="TEXT">
<file ADMID="FT_10803_674559_6" CHECKSUM="995f86b516d7a07c855eb538958e77de" CHECKSUMTYPE="MD5" GROUPID="GROUP_BITSTREAM_10803_674559_6" ID="BITSTREAM_TEXT_10803_674559_6" MIMETYPE="text/plain" SEQ="6" SIZE="474215">
</file>
</fileGrp>
</fileSec>
<structMap LABEL="DSpace Object" TYPE="LOGICAL">
<div ADMID="DMD_10803_674559" TYPE="DSpace Object Contents">
<div TYPE="DSpace BITSTREAM">
</div>
</div>
</structMap>
</mets>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<mods:mods schemaLocation="http://www.loc.gov/mods/v3 http://www.loc.gov/standards/mods/v3/mods-3-1.xsd">
<mods:name>
<mods:namePart>Segovia Moreno, Nassib</mods:namePart>
</mods:name>
<mods:extension>
<mods:dateAvailable encoding="iso8601">2022-06-15T07:47:19Z</mods:dateAvailable>
</mods:extension>
<mods:extension>
<mods:dateAccessioned encoding="iso8601">2023-03-25T23:45:31Z</mods:dateAccessioned>
</mods:extension>
<mods:originInfo>
<mods:dateIssued encoding="iso8601">2022-03-25</mods:dateIssued>
</mods:originInfo>
<mods:identifier type="uri">http://hdl.handle.net/10803/674559</mods:identifier>
<mods:abstract>A Xile està permès i regulat l'ús de cultius transgènics per a la producció de llavors amb fins d'exportació i reproducció de manera controlada. Es fa rellevant aquesta investigació, comparant la percepció de risc a Xile els consumidors espanyols. Els resultats es van analitzar sota el model d'equacions estructurals desenvolupat a Espanya (Alacant). Les troballes principals mostren que la percepció de risc cap dels Aliments Genèticament Modificats està condicionada per l'edat, per la claredat i detall de la informació, la credibilitat en la Responsabilitat Social Empresarial i la preocupació per la salut en els consumidors xilens. Aquests resultats són una guia per enfortir les polítiques publiques, exigint als productors xilens lliurar més informació i transparència sobre aquests productes en l'etiquetatge i incentivant a les indústries a considerar en els seus plans de màrqueting i de responsabilitat social empresarial accions per disminuir la percepció de risc.</mods:abstract>
<mods:abstract>En Chile está permitido y regulado el uso de cultivos transgénicos para la producción de semillas con fines de exportación y reproducción de manera controlada. Se hace relevante esta investigación ya que contribuye a la literatura, comparando la percepción de riesgo en Chile con la encontrada por los estudios en los consumidores españoles. Los resultados se analizaron bajo el modelo de ecuaciones estructurales desarrollado en España (Alicante). Los hallazgos principales muestran que la percepción de riesgo está condicionada por la edad, claridad y detalle de la información, credibilidad en la Responsabilidad Social Empresarial y preocupación por la salud en los consumidores. Estos resultados son una guía para fortalecer las políticas públicas exigiendo a los productores entregar más información y transparencia en su etiquetado e incentivando a las industrias a considerar en sus planes de marketing y de responsabilidad social empresarial acciones para disminuir la percepción de riesgo.</mods:abstract>
<mods:abstract>In Chile, the usage of transgenic crops is allowed for the production of seeds exportation and controlled reproduction purposes. This research becomes relevant since it contributes to literature comparing the perception of risk in Chile with the one found by the studies in Spanish consumers. The results were analyzed under the structural equation modeling developed in Spain (Alicante). The main findings of this study show that the perception of risk is conditioned by the age, by the clarity and detail of the information, the credibility in the Corporate Social Responsibility and the concern for the health of Chilean consumers. These results are a guide to strengthen the public policies, demanding to Chilean producers to give more information and transparency in the labeling and encouraging the industries to consider actions in their marketing plans and corporate social responsibility to reduce the perception of risk.</mods:abstract>
<mods:language>
<mods:languageTerm>spa</mods:languageTerm>
</mods:language>
<mods:accessCondition type="useAndReproduction">ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.</mods:accessCondition>
<mods:accessCondition type="useAndReproduction">info:eu-repo/semantics/openAccess</mods:accessCondition>
<mods:subject>
<mods:topic>Risc percebut</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Aliments genèticament modificats</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Model d'equacions estructurals</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Riesgo percibido</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Alimentos geneticamente modificados</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Sistema de ecuaciones estructurales (SEM)</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Perceived risk</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Genetically modified foods (GMF)</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:subject>
<mods:topic>Structural Equation Model (SEM)</mods:topic>
</mods:subject>
<mods:titleInfo>
<mods:title>Actitud y percepción de riesgo del consumidor ante los productos genéticamente modificados. Evidencia para el mercado chileno</mods:title>
</mods:titleInfo>
<mods:genre>info:eu-repo/semantics/doctoralThesis</mods:genre>
<mods:genre>info:eu-repo/semantics/publishedVersion</mods:genre>
</mods:mods>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<oaire:record schemaLocation="http://namespaceopenaire.eu/schema/oaire/">
<dc:title>Actitud y percepción de riesgo del consumidor ante los productos genéticamente modificados. Evidencia para el mercado chileno</dc:title>
<datacite:creator>
<datacite:creatorName>Segovia Moreno, Nassib</datacite:creatorName>
</datacite:creator>
<datacite:contributor>false</datacite:contributor>
<datacite:contributor>Casanova Laudien, María Paz</datacite:contributor>
<datacite:contributor>Gallizo Larraz, José Luis</datacite:contributor>
<datacite:contributor>Universitat de Lleida. Departament d'Administració d'Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals</datacite:contributor>
<dc:subject>Risc percebut</dc:subject>
<dc:subject>Aliments genèticament modificats</dc:subject>
<dc:subject>Model d'equacions estructurals</dc:subject>
<dc:subject>Riesgo percibido</dc:subject>
<dc:subject>Alimentos geneticamente modificados</dc:subject>
<dc:subject>Sistema de ecuaciones estructurales (SEM)</dc:subject>
<dc:subject>Perceived risk</dc:subject>
<dc:subject>Genetically modified foods (GMF)</dc:subject>
<dc:subject>Structural Equation Model (SEM)</dc:subject>
<dc:subject>Metodologia de les Ciències del Comportament</dc:subject>
<dc:subject>339</dc:subject>
<dc:description>A Xile està permès i regulat l'ús de cultius transgènics per a la producció de llavors amb fins d'exportació i reproducció de manera controlada. Es fa rellevant aquesta investigació, comparant la percepció de risc a Xile els consumidors espanyols. Els resultats es van analitzar sota el model d'equacions estructurals desenvolupat a Espanya (Alacant). Les troballes principals mostren que la percepció de risc cap dels Aliments Genèticament Modificats està condicionada per l'edat, per la claredat i detall de la informació, la credibilitat en la Responsabilitat Social Empresarial i la preocupació per la salut en els consumidors xilens. Aquests resultats són una guia per enfortir les polítiques publiques, exigint als productors xilens lliurar més informació i transparència sobre aquests productes en l'etiquetatge i incentivant a les indústries a considerar en els seus plans de màrqueting i de responsabilitat social empresarial accions per disminuir la percepció de risc.</dc:description>
<dc:description>En Chile está permitido y regulado el uso de cultivos transgénicos para la producción de semillas con fines de exportación y reproducción de manera controlada. Se hace relevante esta investigación ya que contribuye a la literatura, comparando la percepción de riesgo en Chile con la encontrada por los estudios en los consumidores españoles. Los resultados se analizaron bajo el modelo de ecuaciones estructurales desarrollado en España (Alicante). Los hallazgos principales muestran que la percepción de riesgo está condicionada por la edad, claridad y detalle de la información, credibilidad en la Responsabilidad Social Empresarial y preocupación por la salud en los consumidores. Estos resultados son una guía para fortalecer las políticas públicas exigiendo a los productores entregar más información y transparencia en su etiquetado e incentivando a las industrias a considerar en sus planes de marketing y de responsabilidad social empresarial acciones para disminuir la percepción de riesgo.</dc:description>
<dc:description>In Chile, the usage of transgenic crops is allowed for the production of seeds exportation and controlled reproduction purposes. This research becomes relevant since it contributes to literature comparing the perception of risk in Chile with the one found by the studies in Spanish consumers. The results were analyzed under the structural equation modeling developed in Spain (Alicante). The main findings of this study show that the perception of risk is conditioned by the age, by the clarity and detail of the information, the credibility in the Corporate Social Responsibility and the concern for the health of Chilean consumers. These results are a guide to strengthen the public policies, demanding to Chilean producers to give more information and transparency in the labeling and encouraging the industries to consider actions in their marketing plans and corporate social responsibility to reduce the perception of risk.</dc:description>
<dc:date>2022-06-15T07:47:19Z</dc:date>
<dc:date>2023-03-25T23:45:31Z</dc:date>
<dc:date>2022-03-25</dc:date>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/doctoralThesis</dc:type>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/publishedVersion</dc:type>
<datacite:alternateIdentifier>http://hdl.handle.net/10803/674559</datacite:alternateIdentifier>
<dc:language>spa</dc:language>
<dc:rights>ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.</dc:rights>
<dc:rights>info:eu-repo/semantics/openAccess</dc:rights>
<dc:format>273 p.</dc:format>
<dc:format>application/pdf</dc:format>
<dc:format>application/pdf</dc:format>
<dc:publisher>Universitat de Lleida</dc:publisher>
<dc:source>TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)</dc:source>
<oaire:file>https://www.tdx.cat/bitstream/10803/674559/4/Tnsm1de1.pdf</oaire:file>
</oaire:record>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<atom:entry schemaLocation="http://www.w3.org/2005/Atom http://www.kbcafe.com/rss/atom.xsd.xml">
<atom:id>http://hdl.handle.net/10803/674559/ore.xml</atom:id>
<atom:published>2023-03-25T23:45:31Z</atom:published>
<atom:updated>2022-06-15T07:47:19Z</atom:updated>
<atom:source>
<atom:generator>TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)</atom:generator>
</atom:source>
<atom:title>Actitud y percepción de riesgo del consumidor ante los productos genéticamente modificados. Evidencia para el mercado chileno</atom:title>
<atom:author>
<atom:name>Segovia Moreno, Nassib</atom:name>
</atom:author>
<oreatom:triples>
<rdf:Description about="http://hdl.handle.net/10803/674559/ore.xml#atom">
<dcterms:modified>2022-06-15T07:47:19Z</dcterms:modified>
</rdf:Description>
<rdf:Description about="https://www.tdx.cat/bitstream/10803/674559/6/Tnsm1de1.pdf.txt">
<dcterms:description>TEXT</dcterms:description>
</rdf:Description>
<rdf:Description about="https://www.tdx.cat/bitstream/10803/674559/4/Tnsm1de1.pdf">
<dcterms:description>ORIGINAL</dcterms:description>
</rdf:Description>
<rdf:Description about="https://www.tdx.cat/bitstream/10803/674559/5/Tnsm1de1.pdf.xml">
<dcterms:description>MEDIA_DOCUMENT</dcterms:description>
</rdf:Description>
</oreatom:triples>
</atom:entry>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<qdc:qualifieddc schemaLocation="http://purl.org/dc/elements/1.1/ http://dublincore.org/schemas/xmls/qdc/2006/01/06/dc.xsd http://purl.org/dc/terms/ http://dublincore.org/schemas/xmls/qdc/2006/01/06/dcterms.xsd http://dspace.org/qualifieddc/ http://www.ukoln.ac.uk/metadata/dcmi/xmlschema/qualifieddc.xsd">
<dc:title>Actitud y percepción de riesgo del consumidor ante los productos genéticamente modificados. Evidencia para el mercado chileno</dc:title>
<dc:creator>Segovia Moreno, Nassib</dc:creator>
<dc:contributor>Casanova Laudien, María Paz</dc:contributor>
<dc:contributor>Gallizo Larraz, José Luis</dc:contributor>
<dc:subject>Risc percebut</dc:subject>
<dc:subject>Aliments genèticament modificats</dc:subject>
<dc:subject>Model d'equacions estructurals</dc:subject>
<dc:subject>Riesgo percibido</dc:subject>
<dc:subject>Alimentos geneticamente modificados</dc:subject>
<dc:subject>Sistema de ecuaciones estructurales (SEM)</dc:subject>
<dc:subject>Perceived risk</dc:subject>
<dc:subject>Genetically modified foods (GMF)</dc:subject>
<dc:subject>Structural Equation Model (SEM)</dc:subject>
<dcterms:abstract>A Xile està permès i regulat l'ús de cultius transgènics per a la producció de llavors amb fins d'exportació i reproducció de manera controlada. Es fa rellevant aquesta investigació, comparant la percepció de risc a Xile els consumidors espanyols. Els resultats es van analitzar sota el model d'equacions estructurals desenvolupat a Espanya (Alacant). Les troballes principals mostren que la percepció de risc cap dels Aliments Genèticament Modificats està condicionada per l'edat, per la claredat i detall de la informació, la credibilitat en la Responsabilitat Social Empresarial i la preocupació per la salut en els consumidors xilens. Aquests resultats són una guia per enfortir les polítiques publiques, exigint als productors xilens lliurar més informació i transparència sobre aquests productes en l'etiquetatge i incentivant a les indústries a considerar en els seus plans de màrqueting i de responsabilitat social empresarial accions per disminuir la percepció de risc.</dcterms:abstract>
<dcterms:abstract>En Chile está permitido y regulado el uso de cultivos transgénicos para la producción de semillas con fines de exportación y reproducción de manera controlada. Se hace relevante esta investigación ya que contribuye a la literatura, comparando la percepción de riesgo en Chile con la encontrada por los estudios en los consumidores españoles. Los resultados se analizaron bajo el modelo de ecuaciones estructurales desarrollado en España (Alicante). Los hallazgos principales muestran que la percepción de riesgo está condicionada por la edad, claridad y detalle de la información, credibilidad en la Responsabilidad Social Empresarial y preocupación por la salud en los consumidores. Estos resultados son una guía para fortalecer las políticas públicas exigiendo a los productores entregar más información y transparencia en su etiquetado e incentivando a las industrias a considerar en sus planes de marketing y de responsabilidad social empresarial acciones para disminuir la percepción de riesgo.</dcterms:abstract>
<dcterms:abstract>In Chile, the usage of transgenic crops is allowed for the production of seeds exportation and controlled reproduction purposes. This research becomes relevant since it contributes to literature comparing the perception of risk in Chile with the one found by the studies in Spanish consumers. The results were analyzed under the structural equation modeling developed in Spain (Alicante). The main findings of this study show that the perception of risk is conditioned by the age, by the clarity and detail of the information, the credibility in the Corporate Social Responsibility and the concern for the health of Chilean consumers. These results are a guide to strengthen the public policies, demanding to Chilean producers to give more information and transparency in the labeling and encouraging the industries to consider actions in their marketing plans and corporate social responsibility to reduce the perception of risk.</dcterms:abstract>
<dcterms:dateAccepted>2023-03-25T23:45:31Z</dcterms:dateAccepted>
<dcterms:available>2023-03-25T23:45:31Z</dcterms:available>
<dcterms:created>2023-03-25T23:45:31Z</dcterms:created>
<dcterms:issued>2022-03-25</dcterms:issued>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/doctoralThesis</dc:type>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/publishedVersion</dc:type>
<dc:identifier>http://hdl.handle.net/10803/674559</dc:identifier>
<dc:language>spa</dc:language>
<dc:rights>ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.</dc:rights>
<dc:rights>info:eu-repo/semantics/openAccess</dc:rights>
<dc:publisher>Universitat de Lleida</dc:publisher>
<dc:source>TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)</dc:source>
</qdc:qualifieddc>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<rdf:RDF schemaLocation="http://www.openarchives.org/OAI/2.0/rdf/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/rdf.xsd">
<ow:Publication about="oai:www.tdx.cat:10803/674559">
<dc:title>Actitud y percepción de riesgo del consumidor ante los productos genéticamente modificados. Evidencia para el mercado chileno</dc:title>
<dc:creator>Segovia Moreno, Nassib</dc:creator>
<dc:contributor>false</dc:contributor>
<dc:contributor>Casanova Laudien, María Paz</dc:contributor>
<dc:contributor>Gallizo Larraz, José Luis</dc:contributor>
<dc:subject>Risc percebut</dc:subject>
<dc:subject>Aliments genèticament modificats</dc:subject>
<dc:subject>Model d'equacions estructurals</dc:subject>
<dc:subject>Riesgo percibido</dc:subject>
<dc:subject>Alimentos geneticamente modificados</dc:subject>
<dc:subject>Sistema de ecuaciones estructurales (SEM)</dc:subject>
<dc:subject>Perceived risk</dc:subject>
<dc:subject>Genetically modified foods (GMF)</dc:subject>
<dc:subject>Structural Equation Model (SEM)</dc:subject>
<dc:description>A Xile està permès i regulat l'ús de cultius transgènics per a la producció de llavors amb fins d'exportació i reproducció de manera controlada. Es fa rellevant aquesta investigació, comparant la percepció de risc a Xile els consumidors espanyols. Els resultats es van analitzar sota el model d'equacions estructurals desenvolupat a Espanya (Alacant). Les troballes principals mostren que la percepció de risc cap dels Aliments Genèticament Modificats està condicionada per l'edat, per la claredat i detall de la informació, la credibilitat en la Responsabilitat Social Empresarial i la preocupació per la salut en els consumidors xilens. Aquests resultats són una guia per enfortir les polítiques publiques, exigint als productors xilens lliurar més informació i transparència sobre aquests productes en l'etiquetatge i incentivant a les indústries a considerar en els seus plans de màrqueting i de responsabilitat social empresarial accions per disminuir la percepció de risc.</dc:description>
<dc:description>En Chile está permitido y regulado el uso de cultivos transgénicos para la producción de semillas con fines de exportación y reproducción de manera controlada. Se hace relevante esta investigación ya que contribuye a la literatura, comparando la percepción de riesgo en Chile con la encontrada por los estudios en los consumidores españoles. Los resultados se analizaron bajo el modelo de ecuaciones estructurales desarrollado en España (Alicante). Los hallazgos principales muestran que la percepción de riesgo está condicionada por la edad, claridad y detalle de la información, credibilidad en la Responsabilidad Social Empresarial y preocupación por la salud en los consumidores. Estos resultados son una guía para fortalecer las políticas públicas exigiendo a los productores entregar más información y transparencia en su etiquetado e incentivando a las industrias a considerar en sus planes de marketing y de responsabilidad social empresarial acciones para disminuir la percepción de riesgo.</dc:description>
<dc:description>In Chile, the usage of transgenic crops is allowed for the production of seeds exportation and controlled reproduction purposes. This research becomes relevant since it contributes to literature comparing the perception of risk in Chile with the one found by the studies in Spanish consumers. The results were analyzed under the structural equation modeling developed in Spain (Alicante). The main findings of this study show that the perception of risk is conditioned by the age, by the clarity and detail of the information, the credibility in the Corporate Social Responsibility and the concern for the health of Chilean consumers. These results are a guide to strengthen the public policies, demanding to Chilean producers to give more information and transparency in the labeling and encouraging the industries to consider actions in their marketing plans and corporate social responsibility to reduce the perception of risk.</dc:description>
<dc:date>2022-06-15T07:47:19Z</dc:date>
<dc:date>2023-03-25T23:45:31Z</dc:date>
<dc:date>2022-03-25</dc:date>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/doctoralThesis</dc:type>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/publishedVersion</dc:type>
<dc:identifier>http://hdl.handle.net/10803/674559</dc:identifier>
<dc:language>spa</dc:language>
<dc:rights>ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.</dc:rights>
<dc:rights>info:eu-repo/semantics/openAccess</dc:rights>
<dc:publisher>Universitat de Lleida</dc:publisher>
<dc:source>TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)</dc:source>
</ow:Publication>
</rdf:RDF>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<uketd_dc:uketddc schemaLocation="http://naca.central.cranfield.ac.uk/ethos-oai/2.0/ http://naca.central.cranfield.ac.uk/ethos-oai/2.0/uketd_dc.xsd">
<dc:title>Actitud y percepción de riesgo del consumidor ante los productos genéticamente modificados. Evidencia para el mercado chileno</dc:title>
<dc:creator>Segovia Moreno, Nassib</dc:creator>
<dcterms:abstract>A Xile està permès i regulat l'ús de cultius transgènics per a la producció de llavors amb fins d'exportació i reproducció de manera controlada. Es fa rellevant aquesta investigació, comparant la percepció de risc a Xile els consumidors espanyols. Els resultats es van analitzar sota el model d'equacions estructurals desenvolupat a Espanya (Alacant). Les troballes principals mostren que la percepció de risc cap dels Aliments Genèticament Modificats està condicionada per l'edat, per la claredat i detall de la informació, la credibilitat en la Responsabilitat Social Empresarial i la preocupació per la salut en els consumidors xilens. Aquests resultats són una guia per enfortir les polítiques publiques, exigint als productors xilens lliurar més informació i transparència sobre aquests productes en l'etiquetatge i incentivant a les indústries a considerar en els seus plans de màrqueting i de responsabilitat social empresarial accions per disminuir la percepció de risc.</dcterms:abstract>
<dcterms:abstract>En Chile está permitido y regulado el uso de cultivos transgénicos para la producción de semillas con fines de exportación y reproducción de manera controlada. Se hace relevante esta investigación ya que contribuye a la literatura, comparando la percepción de riesgo en Chile con la encontrada por los estudios en los consumidores españoles. Los resultados se analizaron bajo el modelo de ecuaciones estructurales desarrollado en España (Alicante). Los hallazgos principales muestran que la percepción de riesgo está condicionada por la edad, claridad y detalle de la información, credibilidad en la Responsabilidad Social Empresarial y preocupación por la salud en los consumidores. Estos resultados son una guía para fortalecer las políticas públicas exigiendo a los productores entregar más información y transparencia en su etiquetado e incentivando a las industrias a considerar en sus planes de marketing y de responsabilidad social empresarial acciones para disminuir la percepción de riesgo.</dcterms:abstract>
<dcterms:abstract>In Chile, the usage of transgenic crops is allowed for the production of seeds exportation and controlled reproduction purposes. This research becomes relevant since it contributes to literature comparing the perception of risk in Chile with the one found by the studies in Spanish consumers. The results were analyzed under the structural equation modeling developed in Spain (Alicante). The main findings of this study show that the perception of risk is conditioned by the age, by the clarity and detail of the information, the credibility in the Corporate Social Responsibility and the concern for the health of Chilean consumers. These results are a guide to strengthen the public policies, demanding to Chilean producers to give more information and transparency in the labeling and encouraging the industries to consider actions in their marketing plans and corporate social responsibility to reduce the perception of risk.</dcterms:abstract>
<uketdterms:institution>Universitat de Lleida</uketdterms:institution>
<dcterms:issued>2022-03-25</dcterms:issued>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/doctoralThesis</dc:type>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/publishedVersion</dc:type>
<dc:language type="dcterms:ISO639-2">spa</dc:language>
<dcterms:isReferencedBy>http://hdl.handle.net/10803/674559</dcterms:isReferencedBy>
<dcterms:hasFormat>https://www.tdx.cat/bitstream/10803/674559/6/Tnsm1de1.pdf.txt</dcterms:hasFormat>
<uketdterms:checksum type="uketdterms:MD5">995f86b516d7a07c855eb538958e77de</uketdterms:checksum>
<dc:identifier type="dcterms:URI">https://www.tdx.cat/bitstream/10803/674559/4/Tnsm1de1.pdf</dc:identifier>
<uketdterms:checksum type="uketdterms:MD5">0f0c4f4286154ace4941aa3f06e54f0a</uketdterms:checksum>
<dc:subject>Risc percebut</dc:subject>
<dc:subject>Aliments genèticament modificats</dc:subject>
<dc:subject>Model d'equacions estructurals</dc:subject>
<dc:subject>Riesgo percibido</dc:subject>
<dc:subject>Alimentos geneticamente modificados</dc:subject>
<dc:subject>Sistema de ecuaciones estructurales (SEM)</dc:subject>
<dc:subject>Perceived risk</dc:subject>
<dc:subject>Genetically modified foods (GMF)</dc:subject>
<dc:subject>Structural Equation Model (SEM)</dc:subject>
<dc:subject>Metodologia de les Ciències del Comportament</dc:subject>
</uketd_dc:uketddc>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<metadata schemaLocation="http://www.lyncode.com/xoai http://www.lyncode.com/xsd/xoai.xsd">
<element name="dc">
<element name="contributor">
<element name="none">
<field name="value">Universitat de Lleida. Departament d'Administració d'Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals</field>
</element>
<element name="author">
<element name="none">
<field name="value">Segovia Moreno, Nassib</field>
<field name="authority">981c0518-391d-43b5-8149-7047276d8f4b</field>
<field name="confidence">-1</field>
</element>
</element>
<element name="authoremailshow">
<element name="none">
<field name="value">false</field>
</element>
</element>
<element name="director">
<element name="none">
<field name="value">Casanova Laudien, María Paz</field>
</element>
</element>
<element name="tutor">
<element name="none">
<field name="value">Gallizo Larraz, José Luis</field>
</element>
</element>
</element>
<element name="date">
<element name="accessioned">
<element name="none">
<field name="value">2022-06-15T07:47:19Z</field>
</element>
</element>
<element name="available">
<element name="none">
<field name="value">2023-03-25T23:45:31Z</field>
</element>
</element>
<element name="issued">
<element name="none">
<field name="value">2022-03-25</field>
</element>
</element>
</element>
<element name="identifier">
<element name="uri">
<element name="none">
<field name="value">http://hdl.handle.net/10803/674559</field>
</element>
</element>
</element>
<element name="description">
<element name="abstract">
<element name="none">
<field name="value">A Xile està permès i regulat l'ús de cultius transgènics per a la producció de llavors amb fins d'exportació i reproducció de manera controlada. Es fa rellevant aquesta investigació, comparant la percepció de risc a Xile els consumidors espanyols. Els resultats es van analitzar sota el model d'equacions estructurals desenvolupat a Espanya (Alacant). Les troballes principals mostren que la percepció de risc cap dels Aliments Genèticament Modificats està condicionada per l'edat, per la claredat i detall de la informació, la credibilitat en la Responsabilitat Social Empresarial i la preocupació per la salut en els consumidors xilens. Aquests resultats són una guia per enfortir les polítiques publiques, exigint als productors xilens lliurar més informació i transparència sobre aquests productes en l'etiquetatge i incentivant a les indústries a considerar en els seus plans de màrqueting i de responsabilitat social empresarial accions per disminuir la percepció de risc.</field>
<field name="value">En Chile está permitido y regulado el uso de cultivos transgénicos para la producción de semillas con fines de exportación y reproducción de manera controlada. Se hace relevante esta investigación ya que contribuye a la literatura, comparando la percepción de riesgo en Chile con la encontrada por los estudios en los consumidores españoles. Los resultados se analizaron bajo el modelo de ecuaciones estructurales desarrollado en España (Alicante). Los hallazgos principales muestran que la percepción de riesgo está condicionada por la edad, claridad y detalle de la información, credibilidad en la Responsabilidad Social Empresarial y preocupación por la salud en los consumidores. Estos resultados son una guía para fortalecer las políticas públicas exigiendo a los productores entregar más información y transparencia en su etiquetado e incentivando a las industrias a considerar en sus planes de marketing y de responsabilidad social empresarial acciones para disminuir la percepción de riesgo.</field>
<field name="value">In Chile, the usage of transgenic crops is allowed for the production of seeds exportation and controlled reproduction purposes. This research becomes relevant since it contributes to literature comparing the perception of risk in Chile with the one found by the studies in Spanish consumers. The results were analyzed under the structural equation modeling developed in Spain (Alicante). The main findings of this study show that the perception of risk is conditioned by the age, by the clarity and detail of the information, the credibility in the Corporate Social Responsibility and the concern for the health of Chilean consumers. These results are a guide to strengthen the public policies, demanding to Chilean producers to give more information and transparency in the labeling and encouraging the industries to consider actions in their marketing plans and corporate social responsibility to reduce the perception of risk.</field>
</element>
</element>
</element>
<element name="format">
<element name="extent">
<element name="none">
<field name="value">273 p.</field>
</element>
</element>
<element name="mimetype">
<element name="none">
<field name="value">application/pdf</field>
</element>
</element>
</element>
<element name="language">
<element name="iso">
<element name="none">
<field name="value">spa</field>
</element>
</element>
</element>
<element name="publisher">
<element name="none">
<field name="value">Universitat de Lleida</field>
</element>
</element>
<element name="rights">
<element name="license">
<element name="none">
<field name="value">ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.</field>
</element>
</element>
<element name="accessLevel">
<element name="none">
<field name="value">info:eu-repo/semantics/openAccess</field>
</element>
</element>
</element>
<element name="source">
<element name="none">
<field name="value">TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)</field>
</element>
</element>
<element name="subject">
<element name="none">
<field name="value">Risc percebut</field>
<field name="value">Aliments genèticament modificats</field>
<field name="value">Model d'equacions estructurals</field>
<field name="value">Riesgo percibido</field>
<field name="value">Alimentos geneticamente modificados</field>
<field name="value">Sistema de ecuaciones estructurales (SEM)</field>
<field name="value">Perceived risk</field>
<field name="value">Genetically modified foods (GMF)</field>
<field name="value">Structural Equation Model (SEM)</field>
</element>
<element name="other">
<element name="none">
<field name="value">Metodologia de les Ciències del Comportament</field>
</element>
</element>
<element name="udc">
<element name="none">
<field name="value">339</field>
</element>
</element>
</element>
<element name="title">
<element name="none">
<field name="value">Actitud y percepción de riesgo del consumidor ante los productos genéticamente modificados. Evidencia para el mercado chileno</field>
</element>
</element>
<element name="type">
<element name="none">
<field name="value">info:eu-repo/semantics/doctoralThesis</field>
<field name="value">info:eu-repo/semantics/publishedVersion</field>
</element>
</element>
</element>
<element name="bundles">
<element name="bundle">
<field name="name">TEXT</field>
<element name="bitstreams">
<element name="bitstream">
<field name="name">Tnsm1de1.pdf.txt</field>
<field name="originalName">Tnsm1de1.pdf.txt</field>
<field name="description">Extracted text</field>
<field name="format">text/plain</field>
<field name="size">474215</field>
<field name="url">https://www.tdx.cat/bitstream/10803/674559/6/Tnsm1de1.pdf.txt</field>
<field name="checksum">995f86b516d7a07c855eb538958e77de</field>
<field name="checksumAlgorithm">MD5</field>
<field name="sid">6</field>
<field name="drm">open access</field>
</element>
</element>
</element>
<element name="bundle">
<field name="name">ORIGINAL</field>
<element name="bitstreams">
<element name="bitstream">
<field name="name">Tnsm1de1.pdf</field>
<field name="originalName">Tnsm1de1.pdf</field>
<field name="format">application/pdf</field>
<field name="size">3549753</field>
<field name="url">https://www.tdx.cat/bitstream/10803/674559/4/Tnsm1de1.pdf</field>
<field name="checksum">0f0c4f4286154ace4941aa3f06e54f0a</field>
<field name="checksumAlgorithm">MD5</field>
<field name="sid">4</field>
<field name="drm">open access</field>
</element>
</element>
</element>
<element name="bundle">
<field name="name">MEDIA_DOCUMENT</field>
<element name="bitstreams">
<element name="bitstream">
<field name="name">Tnsm1de1.pdf.xml</field>
<field name="originalName">Tnsm1de1.pdf.xml</field>
<field name="description">Document Consulta</field>
<field name="format">text/xml</field>
<field name="size">105</field>
<field name="url">https://www.tdx.cat/bitstream/10803/674559/5/Tnsm1de1.pdf.xml</field>
<field name="checksum">5cdf069cc1ed704b5da6411f1da799c0</field>
<field name="checksumAlgorithm">MD5</field>
<field name="sid">5</field>
<field name="drm">open access</field>
</element>
</element>
</element>
</element>
<element name="others">
<field name="handle">10803/674559</field>
<field name="identifier">oai:www.tdx.cat:10803/674559</field>
<field name="lastModifyDate">2023-03-26 00:45:45.44</field>
<field name="drm">open access</field>
</element>
<element name="repository">
<field name="name">TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)</field>
<field name="mail">pir@csuc.cat</field>
</element>
</metadata>